Hopp til innhold

Kvinne varetektsfengslet for drapsforsøk i Kvam

– Kvinnen er varetektsfengslet i fire uker, bekrefter hennes forsvarer Kim Villanger til NRK.

Brann i kvam 19. april

BRANN: Nødetatene rykket ut til et brennende hus i Kvam i Hardanger torsdag.

Foto: Bjørn Ketil Hansen

En kvinne i 60-årene er besluttet varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk, ildspåsettelse og grovt skadeverk i Kvam i Vestland.

Det bekrefter kvinnens forsvarer Kim Villanger overfor NRK.

– På grunn av omstendighetene har ikke jeg hatt mulighet til å få kontakt med henne, så jeg kan ikke si hvordan hun stiller seg til siktelse, sier Villanger.

Siktet for drapsforsøk

Rundt klokken 13.00 torsdag, rykket politiet ut til et brennende hus i Kvam.

Ifølge Valheim ble politiet oppringt av en mann som meldte om en voldshendelse. Etter hvert var det også et branntilløp, og da politiet kom til stedet var det en mann og en kvinne inne i huset.

Mannen ble fraktet til legevakt og fikk status som fornærmet. Kvinnen ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, og er siktet for drapsforsøk og ildspåsettelse i boligen.

– På bakgrunn av en samlet vurdering av opplysningene i saken, har vi funnet grunnlag for å sikte kvinnen for drapsforsøk, sa jourhavende politijurist, Bernt Dahlsveen, til NRK torsdag.

– Vi etterforsker en sak som gjelder drapsforsøk og en boligbrann, og de sakene ser vi i sammenheng, sa Dahlsveen til NRK torsdag.

Den markerte delen på kartet viser Kvam herad.

Ikke i stand til å bli avhørt

Aktor og politiadvokat Eli Valheim sier den siktete kvinnen ikke har vært i stand til å møte på fengslingsmøte, da hun er innlagt på sykehus. På fengslingsmøte var forsvarer, bistandsadvokat og aktor til stede.

Ifølge Valheim har mannen vært i avhør torsdag og fredag.

Hun opplyser at kvinnen hadde skader som politiet mener var selvpåført, og at det ikke var mulig for politiet å avhøre kvinnen torsdag da hun var innlagt på sykehus.

– Siktede vil bli avhørt når det lar seg gjøre, sier Valheim fredag.

Etterforsker

Politiet skal få krimteknisk bistand, og vil etterforske boligbrannen i sammenheng med drapsforsøket.

– I dag har krimteknikere vært inne i huset og de holder frem arbeidet på mandag. Det vil bli oppnevnt en brannteknisk-kyndig som skal gå gjennom åstedet, sier Valheim.

– I tillegg er det elektroniske spor vi vil gå gjennom for å se hvilke kontakter det har vært med personer forut for hendelsen, sier hun.