Hopp til innhold

Her er NRK Hordalands nye toppsjef

TV 2s nyhetsanker Dyveke Buanes (43) har fått jobben som distriktsredaktør.

Dyveke Buanes

NY NRK-SJEF I HORDALAND: – Jeg har et stort hjerte for Bergen, Hordaland og Vestlandet, sier Dyveke Buanes.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Jeg har et stort hjerte for Bergen, Hordaland og Vestlandet. Å få være med på å videreutvikle journalistikken i NRK Hordaland er en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Her er det lagt ned mye godt arbeid, og samlet så mange flinke, dedikerte mennesker under ett tak. Dette gleder jeg meg til at vi skal bygge videre på, sier Dyveke Buanes.

Onsdag ble det offentliggjort at hun er NRK Hordalands nye distriktsredaktør.

Det skjer etter en lang ansettelsesprosess. Etter omorganisering i NRK gikk søknadsfristen på den nye toppjobben først ut i midten av september, men dette ble siden utsatt til begynnelsen av november.

Fire av 13 kandidater gjensto i «finaleheatet», og nå er det klart at valget har falt på Dyveke Buanes (43).

– Jeg gleder meg virkelig til at vi skal ta NRK Hordaland inn i en ny medievirkelighet, sier hun.

– Har evner som journalistisk inspirator

Buanes har utdanning fra fjernsynslinjen i Volda og Universitetet i Bergen. Hun har vært vaktsjef i NRK Dagsnytt, journalist i NRK Hordaland og nyhetsanker i Vestlandsrevyen og Norge i dag. Siden 2008 har hun vært nyhetsanker i TV 2, og jobber i dag i TV 2 Nyhetskanalen.

Regionredaktør Kai Aage Pedersen sier han er svært glad for å få Buanes som leder for distriktskontoret i Hordaland.

– Med hennes evner som journalistisk inspirator, og også med nye perspektiv på hvordan NRK kan stå ut i den nasjonale og regionale mediekonkurransen, er jeg trygg på at vi har fått en god distriktsredaktør, sier Pedersen.

– Kjekt å komme tilbake til gamle kollegaer

Vigdis Holmaas i NRK

FUNGERENDE REDAKTØR: Vigdis Holmaas fungerer som distriktsredaktør i NRK Hordaland ut året.

Foto: Marit Hommedal

Hos NRK Hordaland, som om et knapt år flytter fra lokalene på Minde til Media City Bergen, får Buanes det øverste ansvaret for produksjonen til TV, radio og nett. Hun blir også en del av ledergruppen i NRK Region vest.

– Jeg tar med meg mange impulser fra mine år i TV 2 Nyhetskanalen, og er glad for mulighetene og opplevelsene jeg har fått i TV 2. Samtidig er det veldig kjekt å få komme tilbake til tidligere kolleger i NRK, sier Buanes.

Buanes begynner i jobben 1. januar. Hun overtar da for tidligere nyhetssjef Vigdis Holmaas, som har fungert som distriktsredaktør siden omorganiseringen, og også var blant søkerne til stillingen.