Her endte taxituren

Taxisjåføren og passasjeren på 80 år ble sittende i denne bilen i tre kvarter.

Taxitur endte på vippen i Kvam

PÅ VIPPEN: Her endte taxituren for sjåfør Asbjørn Honningsvåg og hans 80 år gamle passasjer.

Foto: Kvam brannvesen

Taxisjåfør Asbjørn Honningsvåg hadde kun to passasjer igjen i bilen da han svingte inn på en sidevei av fylkesvei 40 i Vikøy i Kvam. Da hadde han allerede levert seks andre pensjonister som hadde vært på dagsenter.

På vei opp en bratt bakke han, merket han at det var glatt på veien. Men det var først på vei ned at det gikk fryktelig galt.

– Det var nysnø, men veibanen var polert is. Det var skummelt da vi begynte å gli, men da vi stoppet kjente jeg at vi satt fast, selv om bilen sto og vippet, sier Honningsvåg.

Taxien ble stående med de to forhjulene utenfor skrenten, mens kun ett bakhjul hadde bakkekontakt.

Fryktet at bilen ville tippe sideveis

Nødetatene fikk meldingen i 17 tiden og rykket ut mannsterke.

Dessuten kom flere med traktor til stedet og fikk sikret taxien med stropper.

– Vi fryktet i starten at bilen ville tippe sideveis, sier Honningsvåg.

Laster Twitter-innhold

Med stroppene på plass, kunne Honningsvåg og medpassasjeren puste lettet ut. Men faren for at noe kunne skje var fremdeles til stede. De fikk ikke lov til å komme ut av bilen før det var sikkert.

– Så vi ble sittende og prate i en times tid. Det var en veldig kjekk samtale. Hun hadde nylig fylt 80 år, så jeg fikk høre om alle blomstene hun fikk. Hun holdt seg rolig gjennom det hele, sier Honningsvåg.

Taxitur endte på vippen

TRYGGHET: Asbjørn Honningsvåg ble sittende i bilen i tre kvarter mens nødetatene sørget for at det var trygt å komme ut.

Foto: Kvam brannvesen

Uten en skramme

Med nødetatene på plass, kunne arbeidet med å få taxien opp begynne. En kranbil festet en stropp i hvert forhjul, og forflyttet taxien opp og sideveis til den var tilbake på veien.

Taxisjåføren hadde egentlig lovet konen å være hjemme til klokken 16.15. Det løftet klarte han ikke å holde. Men taxien klarte utrolig nok å komme seg fra hendelsen uskadd.

– Bilen har ikke en skramme. Ikke en skrape i lakken en gang.

Og veien som førte til at taxien havnet på vippen: Den ble strødd, og er nå trygg å kjøre på.