Hopp til innhold

Havarikommisjonen får ekspertise fra USA for helikopterhavariet

Helikopteret som havarerte utenfor Sotra onsdag, er amerikanskprodusert. Dermed er to personer nå på vei fra Sikorsky i USA, for å bistå i etterforskningen av havariet.

Det opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen til NRK.

– Disse to personene blir så med oss til England, hvor ferdsskriveren fra helikopteret skal analyseres, sier Halvorsen og er håpefull for hva videre etterforskning vil avdekke:

– Vi har et godt utgangspunkt for etterforskningen. Dette med tanke på den ekspertisen vi nå får, samt vitnesbyrd fra overlevende og det faktum at vraket er relativt intakt. Selve nøkkelen ligger i ferdsskriveren som vi håper kan gi gode svar, sier Halvorsen til NRK.

For øvrig skal helikopteret bli vist fram på en pressekonferanse på Haakonsvern i Bergen mandag. Pressekonferansen er planlagt klokken 13 mandag, opplyser Havarikommisjonen i en pressemelding. Ulykkeshelikopteret befinner seg på Haakonsvern etter at det ble hevet fra flere hundre meters dyp.Havarikommisjon-direktør William J. Bertheussen vil være til stede og redegjøre for kommisjonens foreløpige undersøkelser og den videre prosessen.

Fem personer ble innlagt på sykehus i forbindelse med ulykken, som skjedde onsdag kveld. I tillegg omkom 61 år gamle Reidun Hestetun i ulykken.