Hopp til innhold

Håper på fem tusen tilskuere på Brann Stadion allerede på søndag

Eliteserieklubbene gjør klart til «storinnrykk» så snart regjeringen gir grønt lys for trinn tre i gjenåpningen. – Vi er klare, sier Vibeke Johannessen i Brann.

Brann-fans jubler sammen med laget i 2019

NESTEN SOM FØR: Slik så det ut da Brann-spillerne jublet sammen med fansen i 2019. Til helgen håper Brann å igjen ha tusener av mennesker på tribunen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Hvis statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie i slutten av uken gir klarsignal for at Norge kan åpne enda mer opp, kan det bli hele fem tusen tilskuere i bunnkampen mellom Brann og Odd i Bergen kommende søndag.

Ifølge VG kan en slik offentliggjøring komme allerede i slutten av denne uken.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannessen, sier at i så fall er klart til å ta imot det største antallet publikummere siden 14.490 så de røde tape 1-5 for Viking 1. desember 2019.

– Vi er er rigget og klare, så nå venter vi i spenning sammen med supporterne. Jeg har savnet dem noe helt enormt, sier hun.

Vibeke Johannessen ser på Branns nye tribune

KLAR: Vibeke Johannessen sier Brann er klare til å ta imot fem tusen allerede kommende helg.

Foto: SIMON SKJELVIK BRANDSETH

Her er kravene

I trinn tre av gjenåpningen blir det igjen anledning til å samles i stort antall på idretts- og kulturarrangementer.

Med koronapass blir det mulig å ta inn fem tusen tilskuere på utendørs arrangementer hvor kapasiteten normalt er over ti tusen, og to tusen tilskuere uten koronapass.

Skal du komme inn på stadion eller på konsert, må du oppfylle disse kravene for å få grønt koronapass :

  • Fått første vaksinedose for minst tre uker siden
  • Ha hatt korona de siste seks månedene
  • Negativ koronatest siste 24 timer

Det er det siste punktet som medfører mye organisering for arrangørene. Helseminister Bent Høie har lovet at Staten tar regningen for hurtigtestingen, men det er klubbene som må organisere det hele og hyre inn en privat aktør som kan stå for selve testingen.

Brann-fans under koronarestriksjoner

SPREDT: Slik har det sett ut på Brann stadion det siste året. 600 tilskuere har vært det maksimale klubben har kunnet slippe inn under koronapandemien.

Foto: Marit Hommedal / NTB

– Kan ikke bare ha 60+ på tribunen

Daglig leder i Odd ballklubb, Einar Håndlykken, sier skiensklubben fortsatt ikke helt vet hvordan de skal gjøre det når Tromsø kommer på besøk om 24. juni.

– Vi lurer jo litt på det. Per nå er det vel bare de over 60 som har koronasertifikat i Skien, og vi kan jo ikke ha fem tusen på 60 pluss her. Men vi venter spent på detaljene om hvordan hurtigtesting skal gjennomføres, sier Håndlykken.

Han tror Tromsø-kampen kommer for tidlig og regner med klubben da må gå for to tusen tilskuere uten koronasertifikat.

– Så håper vi å åpne opp for mange flere tusen gjennom sommeren.

Einar Håndlykken

VENTER SPENT: Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, er spent på hvordan hurtigtestingen skal organiseres.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Tester på stadion lørdag og søndag

Men allerede kommende søndag kan Odd-spillerne få oppleve noe nær god gammel fotballstemning når de møter Brann borte. I Bergen melder nemlig vertene at de er klare for å ta imot fem tusen.

– Vi legger til rette for at folk kan teste seg på Brann stadion i 24 timer før kampen. Det blir testing her fra lørdag kveld til søndag formiddag, sier Vibeke Johannessen i Brann.

Klubbens eget legeteam skal bistå i arbeidet, pluss at Brann henter inn ekstra helsepersonell fra en privat aktør som skal utføre testingen. I tillegg skal frivillige hjelpe til med det praktiske.

– Dette har vi en god plan for. Det blir en stor rigg og mye informasjon som skal ut, sier Johannessen.

– Viktigste krav er at du er Brann-fan

Dessverre for Odd blir det kun Brann-fans som får komme på kampen søndag dersom regjeringen sier ja. Billettene går til Branns sesongkortinnehavere.

– Det aller viktigste kriteriet er at du er trofast Brann-supporter. Sesongkortinnehaverne har ventet på denne dagen, og nå får de forhåpentligvis muligheten til å møtes på Brann stadion igjen og støtte laget, sier Brann-sjefen.