Hopp til innhold

Gründer vil løfte fram Sveio i media

24-åringen ville løfte fram hjembygden sin. Derfor startet han sin egen nettavis.

Daniel Niazi Jacobsen

UNG REDAKTØR: 24-årige Daniel Niazi Jacobsen har nå vært redaktør for nettavisen Sveio Bladet i et drøyt år og synes responsen fra lokalmiljøet har vært god.

Foto: Arne Kristian Stave Ytreland

24 år gamle Daniel Niazi Jacobsen i Sveio ønsket å løfte fram bygden sin. 12. januar i fjor startet han nettstedet Sveio Bladet for å gjøre kommunen mer synlig.

Nå ligger nettavisen på mellom 3000 og 4000 lesere hver dag.

– Det er her jeg bruker mest tid på kveldene. Jeg sitter her hver kveld. Jeg føler klikktallene til avisen er ganske bra selv om vi sliter med annonseinntektene, sier Daniel til NRK.

LES OGSÅ: Tok sluttpakke og startet opp superlokal nettavis

Daniel Niazi Jacobsen, Sveio Bladet

FOLKETS RØST: – Sveio Bladet skal være en avis der folk bestemmer, sier Daniel Niazi Jacobsen.

Foto: Arne Kristian Stave Ytreland

Slipper folkerøsten til

På kontorstolen sin i Frivilligsentralen midt i Sveio sentrum har 24-åringen brukt utallige timer. Han jobber mer dugnad enn de fleste.

– Fra starten av, da alle skulle se på dette her, ble nettsiden slått ut tre-fire ganger fordi vi hadde så mange lesere, forteller han.

Været og statistikk er noe innbyggerne er veldig interesserte i, fastslår nettredaktøren i Sveio Bladet. Men også andre viktige, demokratiske rettigheter:

– Dette viser at innbyggerne synes det er viktig å ha en avis der man for lov til å komme fram med sine meninger. De med høy utdanning når frem, mens andre som ikke er så flinke må vi ta tak i og løfte frem. Sveio Bladet skal være en avis der folk bestemmer, sier Daniel.

Han forteller at han blant annet har løftet frem lokale musikere som føler de ikke har blitt hørt, eller nådd opp i andre medier.

LES OGSÅ: – Et historisk bunnivå for Bergens Tidende

Adoptert til Norge

Daniel er født i Romania men ble adoptert til Norge som fireåring sammen med tvillingbroren sin. Til daglig er han lærling i en barnehage. Fritiden sin bruker han på å gjøre research og legge ut nyheter på nettavisen.

Onsdagens heteste saker handler om nedfall av steiner i Bømlafjordtunnelen, hvor få megabit internett enkelte sveibuer klarer seg med og om en bil som havnet på taket.

– Jeg tjener ikke noe på dette, men planen er å få inntektene og annonsekronene opp på sikt.

Victoria Danielsen, daglig leder i Sveio Frivilligsentral. sitter på pulten ved siden av. De to spiller ofte ball med hverandre.

– Det er viktig at vi har et åpent og kollegialt fellesskap når vi har kontor sammen. Frivilligsentralen bygger opp om de frivillige, og det Daniel driver med er «spot on», sier Danielsen.