Bensinstasjon gikk tom

- Dette skal ikke skje.

Dag Backus

GÅR UNNA I KRIGSTID: - Vi skulle ikke være tom nå, men fordi bensinen er så billig selger vi mer enn normalt, forteller daglig leder av Esso-stasjonen i Loddefjord, Dag Backus.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Priskrigen har vært så heftig i helgen at bensinstasjonen gikk tom.

- Det er jo fryktelig irriterende for folk. De ser prisen vår, kjører inn og får ikke fylt, sier daglig leder, Dag Backus, ved Esso-stasjonen i Loddefjord i Bergen.

Han har plass til 75 000 liter 95 oktan bensin. Men mandag morgen klokken 08 var alt vekk.

- Vi har så mye bensin at dette ikke skal skje, sier han.

Bensinstasjon Loddefjord

TO TIMERS STOPP: Mandag morgen var bensinstasjonen uten 95 oktan.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Under 9 kroner

Den daglige lederen har vanligvis kontroll på hvor mye bensin som går unna, og hvor lang tid han må beregne før tankene må fylles. Men denne helgen har priskrigen i Bergensområdet vært ekstraordinær.

- Vi skulle ikke være tom nå, men fordi bensinen er så billig selger vi mer enn normalt, merker Backus.

Bak ham lyser prisen 8.99 kroner på tavlen. Helgens pris var 9,11 kroner. Det er flere kroner mindre enn bergenserne er vant med.

Til krig mot automatene

Dag Backus

«TOM FOR BENSIN. BEKLAGER»: Det var meldingen som møtte bilistene i Loddefjord i Bergen mandag morgen. Her sjekker sjefen om bensinen er tilbake.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Og hvis du trodde det var oljeprisen, all verdens konjukturnedganger og finanskrisen som gjør at bensinprisene stuper, tar du feil.

- Prisene er et resultat av konkurranse. Vi kjører rundt og sjekker hvilke priser konkurrentene våre selger for. Jeg rapporterer det inn til Esso sentralt, som da gir meg en pris tilbake, forklarer den daglige lederen.

- Men hvorfor stuper prisene akkurat nå?

- Det handler om bensinautomatene som prøver å markere seg. Men de skal ikke få lov til å vinne, vi skal ha konkurransedyktige priser, lover Backus.

LES OGSÅ: Få bensinprisene på sms