Koz og klemz fra NAF

Har du noen gang ergret deg over at du finner billigere bensin rett etter at du har fylt tanken?

Mobil (Illustrasjonsfoto)
Foto: colourbox.com

Nå kan du unngå de største frustrasjonene. For ved et enkelt trykk på tastene på telefonen kan du få en tekstmelding som forteller deg hvor det er billig bensin i ditt område.

NAF har sammen med blant annet Norgestaxi laget varslingssystemet, som de håper skal sikre mindre sprikende priser i samme område.

Drosjesjåførene varsler

Bilistene i Bergensområdet er de første i landet som kan få SMS-tjenesten om hvor det er billigst å fylle tanken. Det er jevnlige innrapporteringer av priser døgnet rundt fra blant annet taxisjåfører som bidrar til tjenesten. Ole J. Christensen, daglig leder i NAF avdeling Bergen og omegn, tror resten av landet snart vil følge etter.

- Dette vil jo føre til konkurranse, og da vil det bli eksportert ut til andre deler av Norge, sier han.

Bensinpriser
Foto: Christer Karlsen / NRK

- Ikke imponert

Kim Bye Bruun i Norske Shell er ikke imponert over NAF sitt nye system, og ser heller ikke for seg noen prisrevolusjon.

- Det er flere ting enn bare pris som er avgjørende for hvilken bensinstasjon folk bruker. En undersøkelse vi gjorde i fjor sommer viste at kundene i mye større grad enn vi hadde trodd er lojale mot sin lokale stasjon, sier han.

NAF er overbevist om at ordningen vil engasjere, og tror ikke det er helt tilfeldig at bergenserne er først ute.

- Det er slik at drivstoff her i Bergen ofte er rundt to kroner dyrere enn i Oslo. Er det rettferdig at vi skal måtte jobbe en uke mer i året for å betale den merkostnaden det er for drivstoff i året, spør han.

Og meldingen den koster tre kroner.