Går til sak mot Scandic

Fellesforbundet har bestemt seg for å gå til sak mot Scandic-kjeden, etter at de kvitter seg med 200 ansatte ved Hotell Norge i Bergen.

Hotel Norge

FÅR SPARKEN: De 200 som jobber ved Hotell Norge fikk i går beskjed om at de må slutte når Scandic tar over hotellet 1. september.

Foto: Tale Hauso / NRK

– Vi har sendt saken til advokatene våre, som mener vi har en god sak, forteller Djevat Hisenaj, lederen i Hordaland Hotell- og restaurantarbeiderforening.

Djevat Hisenaj i Hotell og restaurantarbeidarforeningen

STØTTE: De ansatte er glad for at forbundet går til sak mot Scandic-kjeden, forteller Djevat Hisenaj i Hotell og restaurantarbeiderforeningen.

Foto: Tale Hauso / NRK

Alle som jobber ved Hotell Norge i Bergen fikk i går beskjed om at de må slutte når Scandic tar over hotellet.

Tidligere i uken sendte selskapet melding til tillitsvalgte ved hotellet at de ikke kom til å kunne holde deler av hotellet åpent under totalrenoveringen som starter til høsten.

Hotellet stenges helt fra 1. september til mai 2017 da planen er å åpne deler av det nyoppussede hotellet. Først i mai 2018 skal hele hotellet åpnes igjen.

– Har vi ikke et sted å drive virksomhet, er det ingen jobber å gå til, og heller ingen jobber å tilby, sier Elin Ekrol, HR-direktøren i Scandic Norge.

– For enkelt

I dag sier flere arbeidsretteksperter at hotelldrift i seg selv ikke er nok til å kunne kvitte seg med alle ansatte.

Advokat i Simonsen Vogtwiig, Ida Ø. Totland mener Scandics påstand blir for enkel.

– Da kunne man lett omgått reglene i arbeidsmiljøloven ved å si at man stopper opp litt, pusser opp, tar en pause og omgår reglene om virksomhetsoverdragelse som er ment til å beskytte de ansatte, sier hun.

Klargjør saken

Fellesforbundet og deres advokater mener de har en god sak. Advokatene holder nå på å klargjøre saken, for så å sende den videre til Scandic-kjeden.

– De ansatte er veldig glad for at forbundet nå går til sak på vegne av dem. Måten dette har blitt gjort på er ikke rett, sier Hisenaj.