Hopp til innhold

Tokagjelet kan bli stengt i to måneder

Arbeidet med å rydde, reparere og rassikre fylkesvei 7 mellom Kvamskogen og Hardanger vil ta lenger tid enn først antatt. – Vi trenger mer omfattende rassikring enn vi trodde, sier seksjonsleder Lars Øyre i Statens Vegvesen.

Ras Tokagjelet

OMFATTENDE ARBEID: Statens Vegvesen varsler at Tokagjelet kan forbli stengt til november.

Foto: Halvor Folgerø / NRK

Det kom frem på et åpent møte i formannskapet i Kvam herad mandag ettermiddag. Rundt 60 beboere i Norheimsund og omliggende områder har strømmet til møtet for å få siste nytt om den sterkt trafikkerte veien, som forrige helg ble rammet av et stort steinras .

Lars Øyre

DÅRLIGE NYHETER: Seksjonsleder Lars Øyre i Statens Vegvesen. (Arkivfoto)

Foto: Statens vegvesen

Stengingen av fylkesveien har skapt store problemer for pendlere i Hardanger, som nå er henvist til å kjøre om Voss eller Fusa for å komme seg til og fra Bergen.

Svarte på ordfører-kritikk

Tidligere i dag gikk ordfører Asbjørn Tolo (H) ut og kritiserte Statens Vegvesen for ikke å gjøre nok for å få veien åpnet raskest mulig. Klokken 17 i dag stilte seksjonsleder Lars Øyre på møtet i formannskapet for å svare på kritikken.

Der innledet han med å fortelle at Hardangerfolket må være forberedt på at veien er stengt i ytterligere seks til åtte uker.

Øyre avviser kritikken fra Tolo og mener Statens Vegvesen jobber så raskt de kan med å få fylkesveien i kjørbar stand igjen. Han forklarer tidsbruken slik:

– Må gjøres på en sikker måte

– Dette arbeidet må gjøres på en sikker måte, slik at det er trygt for de som skal jobbe der. Sikringsarbeidet må starte høyt oppe i fjellet, hvor folk må fires ned i tau for å slå inn bolter på opp til tolv meter. Vi kan ikke ha folk arbeidende lenger nede i området mens dette pågår, sier Øyre.

Flere medlemmer i formannskapet mener en stenging i opp mot to måneder vil være dramatisk for næringslivet i området, samt for pendlere og nødetatene.

Møte i formannskapet i Kvam om rassikring

STOR INTERESSE: Mange har møtt opp for å få med seg siste nytt om situasjonen på rasstedet.

Foto: Egil Torheim / NRK