Hopp til innhold

Fikk skjenkenekt etter masteaksjon

Verken Voss kommune eller politiet ville la Mona Nordaas servere mat og alkohol i kaféen sin på Evanger. – Jeg ble rasende, sier kaféeieren. Så tok politikerne grep.

Mona Nordaas

FÅR POLITIKER-STØTTE: Mona Nordaas ønsker å blåse nytt liv i den gamle kunstkaféen på Evanger.

Foto: Privat

Administrasjonen i kommunen hadde innstilt på et klart nei til søknaden, basert på politiets uttalelse i saken. Årsak: Innehaveren av kaféen på Evanger har ikke plettfri vandel.

Bot på 10.000 kroner etter demonstrasjon

Mona Nordaas ble nemlig dømt til en bot på 10.000 kroner, pluss to tusen kroner i saksomkostninger, etter en demonstrasjon mot kraftlinjeutbyggingen i Hardanger i juli i fjor. Nordaas var en av flere demonstranter som nektet å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg fra stedet. Hun ble derfor fjernet med makt og bøtelagt.

– Jeg forstår ikke at mitt samfunnsengasjement og ønske om å bevare naturen har noe med mine evner til å servere pannekaker å gjøre, sier Nordaas til NRK.no.

– Da jeg fikk beskjeden, ble jeg rasende og ringte rett til lensmannen. Heldigvis var han ikke på jobb, ellers hadde jeg nok aldri noensinne fått løyve, sier hun.

Demonstrasjon ved Rong

BØTELAGT: En rekke demonstranter ble fjernet med makt av politiet under demonstrasjonen ved Rong.

Foto: Arnstein Karlsen / NRK

Lensmannen forsvarer skjenke-nei

Lensmann Ivar Hellene sier til Avisa Hordaland at det ikke er demonstrasjonen i seg selv som er problemet.

– Men dersom søkeren ikke har etterkommet pålegg fra politiet på stedet, er det en alvorlig sak. Da kan vi heller ikke være trygg på at vedkommende vil etterkomme pålegg vi gir i lokalet det blir søkt om løyve for, sier lensmannen.

Nå tyder likevel alt på at Mona Nordaas vil få skjenke- og serveringstillatelsen hun ønsker. Politikerne utvalg for næring og tiltak reagerte nemlig med hoderisting på administrasjonens innstilling

Politikerne trosser administrasjonen

– Jeg mener at søkeren helt klart bør få serveringsløyve, sier utvalgsleder Klaus Skjeldal (Ap) til Avisa Hordaland. Skjeldal er til daglig Sorenskriver i Hardanger.

I denne saken fikk han også støtte fra de andre partiene i utvalget, og tirsdag ble det fattet vedtak om at kaféen skal få de nødvendige tillatelsene.

– Det er godt å se at politikerne rister like mye på hodet som meg. Nå har jeg fått god tro på at dette skal gå i orden, sier Mona Nordaas.

Saken skal opp til endelig vedtak i kommunestyret neste torsdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.