Hopp til innhold

Erik Tysse anmeldes for doping

Påtalenemda i Antidoping Norge har bestemt å anmelde kappgjenger Erik Tysse.

Erik Tysse

TYSSE: Tirsdag ble det klart at han blir anmeldt for doping.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Erik Tysse anmeldes for brudd på dopingbestemmelsen til Norges idrettsforbund. Kappgjengeren fra Os i Hordaland sier til NRK at han er svært skuffa over anmeldelsen.

LES OGSÅ: Erik Tysse vil kjempe for å renvaske seg

- Det er veldig skuffende selvfølgelig, sier Tysse til NRK.

- Vi har lagt fram det meste vi har til Antidoping Norge, og jobber med noen flere uttalelser til de.

LES OGSÅ: Ukjente blodprøver gir Tysse nytt håp | Kappgangmiljøet tror ikke på Tysse | Her er blodsertifikatet som gir Tysse håp om dop-frifinnelse

Tysse avla urinprøve under en internasjonal konkurranse i Italia 1. mai 2010. Den ga utslag på Cera, et tredje generasjons EPO. Etter at det ble kjent at han avla positiv prøve har Tysse hevdet sin uskyld.

(Saken fortsetter under videoen.)

Video Tysse nektes DNA-test

- De bryr seg ikke

I tirsdag ettermiddag holdt påtalenemda i Antidoping Norge pressekonferanse. Der froklarte leder Arnstein Gjengedal hvorfor de anmelder Tysse.

- Vi har gått gjennom materialet som foreligger og hentet inn uttalelse fra laboratoriet i Roma. Ut i fra det er det grunnlag for anmeldelse.

Dette er Erik Tysse naturlig nok ikke enig i.

- Vi hadde håpet de skulle gi oss den muntlige høringen som IAF har gitt meg krav på, men de bryr seg tydeligvis ikke om reglene.

- Hva gjør du nå?

- Jeg kommer til å jobbe knallhardt videre. Jeg ser på det som en stor skuffelse at de har anmeldt, men det er kanskje greit for offentligheten at alt vi har blir lagt fram.

(Saken fortsetter under videoen.)

Video Massiv støtte til Tysse

- Jeg er uskyldig

Erik Tysse ser på anmeldelsen som et tegn på at Antidoping Norge mener han er skyldig i doping.

- Siden de anmelder meg så føler vel Antidoping Norge at jeg har gjort noe. Men de prøver å dømme en uskyldig utøver, men de får de ta på sin kappe.

Prøven som ble tatt i mai inneholdt ifølge analyserapporten fra Laboratorio Antidoping FMSI i Roma Continuous Erythropoietin Receptor Activator (CERA). Analyserapporten fra B-prøven bekreftet A-prøven.

- Dette er hardt for meg å få denne beskjeden. Antidoping Norge driter i hva vi utøvere gjør, sier Tysse til NRK.