NRK Meny
Normal

Kappgangmiljøet tror ikke på Tysse

Erik Tysse-saken har sjokkert det internasjonale kappgangmiljøet. Både trenere og utøvere mener at fakta i dopingsaken gjør det vanskelig å tro på at nordmannen er uskyldig.

Video Tysse reaksjoner

- Det var en stor overraskelse for meg, men forhåpentligvis vil det komme noe godt ut av dette og at Erik blir frikjent. Jeg tror ikke det, men vet ikke, sier irske Robert Herffernan til NRK.

Norske Erik Tysse var opprinnelig en av medaljekandidatene under 20 kilometer kappgang i Barcelona-EM som gikk av stabelene tirsdag morgen.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook

Følg dagens øvelser fra EM i Barcelona her

Den positive dopingprøven uken før EM satte imidlertid en stopper for det. I det internasjonale kappgangmiljøet synes de avsløringene er trist.

- Jeg ble sjokkert. Vi må basere oss på fakta. Og fakta er at A- og B-prøven viste det. Og hvis det er bekreftet, så må vi forholde oss til det. I miljøet sier man at dette er en svært kjedelig historie. Vi er skuffet, sier den tyske treneren Peter Selzer.

Erik Tysse har helt siden avsløringen ble kjent hevdet at han er uskyldig. Sammen med advokat Gunnar Martin Kjenner og lege Helge Oftebro jobber han nå intenst for å renvaske seg selv.

Les også: Vil DNA-teste urinprøvene

Les også: Her er blodsertifikatet som gir Tysse håp

Video Tysse blodpass

Erik Tysse kjemper for å renvaske seg selv etter den positive dopingprøven.

Foto: Nyhetsspiller

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal