Hopp til innhold

Kappgangmiljøet tror ikke på Tysse

Erik Tysse-saken har sjokkert det internasjonale kappgangmiljøet. Både trenere og utøvere mener at fakta i dopingsaken gjør det vanskelig å tro på at nordmannen er uskyldig.

Video Tysse reaksjoner

- Det var en stor overraskelse for meg, men forhåpentligvis vil det komme noe godt ut av dette og at Erik blir frikjent. Jeg tror ikke det, men vet ikke, sier irske Robert Herffernan til NRK.

Norske Erik Tysse var opprinnelig en av medaljekandidatene under 20 kilometer kappgang i Barcelona-EM som gikk av stabelene tirsdag morgen.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook

Følg dagens øvelser fra EM i Barcelona her

Den positive dopingprøven uken før EM satte imidlertid en stopper for det. I det internasjonale kappgangmiljøet synes de avsløringene er trist.

- Jeg ble sjokkert. Vi må basere oss på fakta. Og fakta er at A- og B-prøven viste det. Og hvis det er bekreftet, så må vi forholde oss til det. I miljøet sier man at dette er en svært kjedelig historie. Vi er skuffet, sier den tyske treneren Peter Selzer.

Erik Tysse har helt siden avsløringen ble kjent hevdet at han er uskyldig. Sammen med advokat Gunnar Martin Kjenner og lege Helge Oftebro jobber han nå intenst for å renvaske seg selv.

Les også: Vil DNA-teste urinprøvene

Les også: Her er blodsertifikatet som gir Tysse håp

Video Tysse blodpass

Erik Tysse kjemper for å renvaske seg selv etter den positive dopingprøven.

Foto: Nyhetsspiller

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste