Se Filip Ryggs farvel med bergenspolitikken

Den avgåtte byråden blir kommunikasjonssjef i Skaperkraft og flytter til Oslo. 30-åringen kunngjør nyheten i en youtube-video.

Filip Rygg og Ragnhild Stolt-Nielsen

GIKK AV: Filip Rygg og byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen kunngjorde førstnevntes avgang 19. mai. Nå har Rygg fått seg ny jobb.

Foto: Jørgen Eide

I en youtube-video Rygg la ut på sin Twitter-konto sent søndag kveld, avslører den avgåtte byråden hva han skal gjøre fremover.

– Etter ti fantastiske år i bergenspolitikken er det tid for å gjøre noe annet. 20. august begynner jeg som kommunikasjonssjef i tankesmien Skaperkraft, sier 30-åringen i videoen.

KrF-byråden gikk av da han ikke fikk flertallet i byrådet med seg på å åpne for Bryggen som alternativ for bybanetrase gjennom Bergen sentrum.

Overfor NRK bekrefter han at han nå også gir seg i bystyret i Bergen.

– Jeg må dessverre melde flytting, det gir automatisk fritak fra bystyret, sier Rygg.

– Vemodig å forlate verdens vakreste by

Rygg fikk ros både fra politiske med- og motspillere etter avgangen som byråd i den betente bybanesaken. Fremover blir det nok mindre kontroversielle saker å henge fingrene i for Rygg.

Tankesmien Skaperkraft har som formål å stimulere til refleksjon, bidra til debatt og engasjere til aktiv samfunnsbygging, og er inspirert av Bibelens grunnleggende verdier og klassisk kristen tenkning, ifølge nettsidene deres.

– Skaperkraft har på få år fått til svært mye, nå ønsker vi å bli mer synlige og å få satt dagsorden i flere saker, derfor er det veldig gledelig å få Filip Rygg med på laget, sier styreleder Espen Ottosen i en pressemelding.

Om en knapp måned flytter Rygg fra Arna og Bergen.

– Det mest vemodige er selvfølgelig å måtte forlate verdens vakreste by, Bergen.

– Jeg har mye å være takknemlig for, sier Rygg i videoen, der han takker familien, partiet, velgerne og menigheten Credokirken.

Her er Ryggs personlige youtube-farvel: