Dramatisk på oversvømt 1. divisjonskamp – kamp stoppet etter ett minutt

GRIMSTAD (NRK): Først nektet Åsane å starte kampen. Når den først ble blåst i gang, gikk det bare et halvt minutt før det ble protester. Nå er kampen utsatt.

Kampen mellom Jerv og Åsane i Grimstad ble avlyst rett etter den startet, grunnet dårlige spilleforhold. Ballen rullet rett og slett ikke på det våte underlaget.

STOPPET: Kampen mellom Jerv og Åsane i Grimstad ble avlyst rett etter den startet, grunnet dårlige spilleforhold. Ballen rullet rett og slett ikke på det våte underlaget. Bilder med tillatelse fra Eurosport.

SISTE: Kampen ble flyttet til Starts hjemmebane, Sparebanken Sør Arena i Kristiansand, hvor den ble blåst i gang på nytt kl. 19.30. Der vant Åsane 2-0 etter scoringer av Henrik Udahl (20. minutt) og Kristoffer Valsvik (88.). Dermed er bergenslaget klare for kvalifisering til eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..

Flere dager med tett regn på Sørlandet skapte torsdag trøbbel på Levermyr stadion i Grimstad.

1. divisjonskampen mellom Jerv og Åsane ble stoppet etter under ett minutt. Dommeren vurderte deretter at kampen måtte avbrytes.

Gjørme og overvann på Levermyr stadion

RYDDET GJØRME: Mannskaper fra kommunen jobbet iherdig med å fjerne gjørme og overvann fra gressmatten før kampstart.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Gjørmehull

Før kampen nektet Åsane å spille. De krevde at kampen skulle flyttes, men dommerteamet mente det var forsvarlig.

– Det er et gjørmehull. Det hadde vært en parodi av en fotballkamp hvis det skulle bli noe av, sa Åsanes daglige leder Gorm Nattlandsmyr til NRK før kampen.

Og parodi ble det.

I de 30 sekundene som ble spilt stoppet ballen i gresset etter få meter. Ingen fikk kontroll på ballen, og spillerne sklei på matten.

Etter ballen gikk ut av spill oppsøkte spillerne dommeren, og etter høylytt diskusjon gikk lagene av banen igjen.

To Åsane-spillere sjekket forholdene på Levermyr stadion før avspark. Rett etter kampstart ble kampen avlyst. Foto: Odd Krister Føllesdal, Åsane fotball

SE VIDEO: To Åsane-spillere sjekket forholdene på Levermyr stadion før avspark. Foto: Odd Krister Føllesdal, Åsane fotball

Utsatt tidligere

Like over klokken 13.30 annonserte speakeren på Levermyr stadion at det ikke vil bli kamp der i dag.

I stedet ble kampen flyttet til Sparebanken Sør Arena i Kristiansand, der det er kunstgressunderlag i motsetning til naturgresset i Grimstad.

NFF sentralt, dommerne og klubbene var i Teams-møte for å avklare hva som skulle skje, og NFF foreslo 18.00 som tidspunkt.

Dette ble senere endret til 19.30 etter Åsanes ønske. De måtte nemlig få i seg noe mat, fikse overnatting og skaffe kunstgressko til spillerne.

Åsane vant til slutt kampen 2-0, etter scoringer av Henrik Udahl og Kristoffer Valsvik. Dermed er bergenslaget klare for kvalifiseringsspill til eliteserien. Jerv er i nedrykksstriden og hadde trengt poengene for å sikre ny kontrakt i 1. divisjon.

Kampen skulle egentlig spilles i november, men ble utsatt etter at flere spillere på Åsane ble koronasmittet.

Levermyr stadion da kampen mellom Jerv og Åsane ble avbrutt

AVBRUTT: Kampen ble avbrutt etter under ett minutts spill.

Foto: Miriam Grov / NRK