Hopp til innhold

Dio har kreft

Heavylegenden måtte avlyse konserten i Bergen på grunn av sykdom. Diagnosen viste seg å være svært alvorlig.

Ronnie James Dio

LEGENDE: Ronnie James Dio er kjent fra Black Sabbath, Ritchie Blackmore's Rainbow, Elf og sitt eget band Dio.

Foto: DANNY MOLOSHOK / AP

67 år gamle Ronnie James Dio skulle opptrådt i Peer Gynt-salen i Bergen lørdag 5. desember, men måtte i forrige uke avlyse hele turnéen etter at han ble innlagt på sykehus.

Nå foreligger diagnosen, og det er ikke hyggelig lesning:

- Ronnie har kreft i magen, men på et tidlig stadium. Behandlingen starter umiddelbart. Etter at han har fått «drept dragen», skal han tilbake på scenen, hvor han hører hjemme, og gjøre det han elsker mest: Opptre for sine fans, sier 67-åringens kone og manager, Wendy Dio, til nettstedet Blabbermouth .

- Har ikke spredd seg

Det positive er at det etter forholdene skal stå rimelig bra til med den legendariske vokalisten, som i tillegg til å fronte sitt eget band Dio også er kjent som Ozzy Osbournes arvtaker i Black Sabbath (nå Heaven & Hell).

- Kreften har heldigvis ikke spredd seg, og Ronnie har ikke smerter. Han er positiv og gleder seg til å bli kvitt kreften og komme seg ut på turné igjen, skriver radioverten Eddie Trunk på sin hjemmeside .

Lover nye plater

Tidligere denne måneden lovet 67-åringen nye plater fra både Dio og Heaven & Hell, og uttrykte at han gledet seg til å spille nye låter for sine fans.

LES MER HER: Dio lover masse nytt

LES OGSÅ: Dio må avlyse konserter | Trolig over og ut for Black Sabbath | Klart for ny konsertsommer