Hopp til innhold

Dette er Ernas julekort til Obama

Statsministeren har valgt dette motivet til årets julekort. Bildet er tatt av en 59-årig lærer fra Bergen.

Statsministerens julekort fra Fjellandsbø i Uskedalen i Kvinnherad

VINTERSTEMNING: Dette flotte vintermotivet fra Fjellandsbø i Uskedalen i Kvinnherad kan nå havne på peishyllen til Barack Obama i Det hvite hus. Og på bordet til andre toppledere verden rundt.

Foto: Inga Tveito

I år arrangerte statsministerens kontor en fotokonkurranse for å finne et passende motiv til sitt offisielle julekort som hun sender verden rundt. Blant andre statsledere som Barack Obama, David Cameron og Angela Merkel.

Statsministeren sender sitt personlige julekort til mellom 600 og 700 personer. I år kan topplederen i Kina og i Japan få julemotiv fra Fjellandsbø, som ligger i Uskedalen i Kvinnherad.

– Dette var kjekt og litt vittig. Nå får vi vist frem denne flotte plassen til resten av verden, sier fotografen Inga Tveito (59).

Jeg liker spesielt godt stemningen og de fine blåtonene i bildet.

Erna Solberg, statsminister

Vant fotokonkurranse

BLE PLUKKET UT: Inga Tveito er lærer på Mathopen skole i Bergen.

Foto: Ole-Andre Lagmandokk / NRK

Naturperle

Statsministeren trakk lodd blant alle fylkene, og resultatet ble hennes eget hjemfylke, Hordaland. Folk herfra ble bedt om sende inn vintermotiver fra sitt nærområde og det kom inn over 70 bidrag, opplyser statsministerens kontor.

– Bidragene viser at det er mange vakre naturperler i Hordaland, sier Erna Solberg.

Erna Solberg

SENDER JULEKORT: Statsminister Erna Solberg.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Solberg kjenner Kvinnherad godt fra før, da søsteren hennes har hytte på Varaldsøy, ifølge lokalavisa Kvinnheringen.

– Et vakkert vinterbilde som viser Vinter-Norge. Jeg liker spesielt godt stemningen og de fine blåtonene i bildet. Det vil bli sendt verden rundt, blant annet til Obama, Merkel og andre regjeringssjefer, bekrefter statsministeren til NRK.

Obama, Putin, Hollande

FÅR JULEKORT: Obama, Putin og Hollande er alle toppledere som trolig vil motta julekort fra Erna Solberg.

Foto: AFP/AP/AFP

Fornøyd fotograf

Amatørfotografen Inga Tveito kommer opprinnelig fra Uskedalen, men bor nå i Bergen der hun jobber som lærer på femte klassetrinn på Mathopen skole.

– Jeg tok bildet nyttårshelgen i 2011 da det var så mye snø. Fjellandsbø er en nydelig plass og jeg går ofte opp dit for å fotografere både sommer og vinter, sier læreren som er gift og har to sønner.

– Ble du overrasket da du fikk vite at du hadde vunnet?

– Jeg visste at jeg var plukket ut til finalen, men det er kjekt å vinne. Og at statsministeren setter pris på bildet mitt!