Hopp til innhold

Derfor valgte Finne å gå til Köln

– I Köln får Bård en trener som ikke bryr seg om alder, men kvaliteter, sier agent Stig Lillejord.

Bård Finne Kristoffer Larsen

FORLATER BRANN: Bård Finne har bøttet inn mål på aldersbestemte landslag og har også hatt en rekke avgjørende scoringer for Brann. Her feirer han scoring sammen med Kristoffer Larsen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Kommentaren kan vanskelig tolkes som noe annet enn et spark til Brann-trener Rune Skarsfjord, som denne sesongen har foretrukket Martin Pusic på topp fremfor 18-åringen fra Bergen.

– Har en plan for Bård

Stig Lillejord

TRYGG PÅ VALGET: Agent Stig Lillejord sier at Kölns plan for Finne var avgjørende for klubbvalget.

Foto: NRK

– For Bård har det vært avgjørende faktor at Köln har en plan for hvordan de skal utvikle ham videre. De har fulgt ham over en lang periode på både landslag og klubblag og kjenner hans kvaliteter godt, sier Lillejord til NRK.

I går ble det endelig klart at Finne forlater Bergen og Brann. 18-åringen har skrevet under en kontrakt som binder ham til klubben i 3,5 år. Ifølge agenten blir bergenseren en av seks angripere i klubben. De seks kjemper om fire posisjoner.

LES OGSÅ: – Finne blir i Brann ut sesongen | – Det er vanskeleg å sjå kven som er leiaren når Brann spelar

Sterke reaksjoner

– Klubben vil gi ham tid til å omstille seg og komme inn i kulturen. De første seks månedene vil bli en myk start. Bård har allerede bevist at han har et stort potensial, samtidig har han fryktelig mye å lære. Det har vi lagt stor vekt på i valg av klubb, sier Lillejord.

Reaksjonene var sterke da det ble klart at Finne takket nei til kontraktsforslaget fra Brann og i stedet søkte utenlands. Supporterne svarte med pipekonsert og 18-åringen fikk enda mindre spilletid.

Köln rykket i fjor ned til 2. bundesliga etter en katastrofal sesong, som kostet daværende trener Ståle Solbakken jobben.

Har scoret mer enn rivalen

Bård Finne har scoret fem mål for Brann i årets sesong, hvorav tre kom da han ble byttet inn mot Sandnes Ulf tidligere i sommer. Skarsfjords foretrukne spiss, Martin Pusic, har til sammenlikning scoret fire.

Branns toppscorer er Amin Askar, som har scoret syv mål.

Det har ikke lyktes NRK å få Bård Finne i tale.

LES OGSÅ: Møtt av pipekonsert - svarte med hat trick | Supporterne kritiserer Finnes rådgivere