NRK Meny
Normal

Supporterne kritiserer Finnes rådgivere

Nyheten om at Bård Finne vraker Brann for å prøve seg i utlandet, faller ikke i god jord hos verken supportere eller klubbledelse på Brann stadion.

Bård Finne

VIL VEKK: Bård Finne mener han er god nok for utlandet, og vil ikke signere ny kontrakt med Brann. Her jubler han sammen med lagkamerat Birkir Már Sævarsson.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg har ingen forståelse for at rådgiverne har fått Bård Finne til å ta dette valget, sier Roger Lillebøe-Hansen til BA i dag.

Lillebøe-Hansen er leder i supporterklubben Brann Bataljonen. Han retter kritikk mot Finnes agent Stig Lillejord og andre rådgivere rundt spisstalentet, som før helgen takket endelig nei til den nye kontrakten fra klubben som fostret ham opp.

Publikumsyndling

Roger Lillebøe-Hansen

SUPPORTERSJEF: Vanligvis smilende Roger Lillebøe-Hansen er ikke glad for Bård Finnes beslutning om å forlate Bergen.

Foto: NRK

– Dette tror jeg ikke bare er dumt for klubben og supporterne, men jeg tror også at dette er dumt for Bård Finne selv. Han hadde hatt godt av å bli værende i Brann og fortsette utviklingen sin, sier supportersjefen til BA.

18-åringen slo for alvor igjennom i fjor, da han blant annet scoret begge målene i 2-1-seieren hjemme mot erkerival Rosenborg hjemme på Brann stadion. Så langt i år har han har bare hatt to kamper fra start, men svart med å score hver gang han fått tillit fra trener Rune Skarsfjord.

Men de siste ukene har det blitt mer og mer tydelig at publikumsyndlingen for alvor er begynt å vurdere en tilværelse utenfor Bergen. Etter forrige scoring nektet Finne å svare på spørsmål om kontraktsforhandlingene.

LES: Finne kan forsvinne

– Burde blitt hos oss

Heller ikke i klubbledelsen er man enig med 18-åringens avgjørelse.

Stig Lillejord

AGENTEN: Tiden er inne for Bård Finne til å prøve seg i utlandet, mener agent Stig Lillejord.

Foto: NRK

– Vi fikk beskjeden hans før helgen, og er ikke enig i avgjørelsen, sa sportslig administrativ leder Rolf Magne Walstad i Brann til NRK.no i går.

LES OGSÅ: Finne sa nei til Solskjær

– Vi har respekt for valget hans, men vi mener han burde fortsatt hos oss og utvikle seg her i Brann, sa Walstad.

Vil gjøre som landslagskameratene

Bård Finne har deltatt i EM-kvalifiseringen for Norges G19-landslag i vår, og scoret to mål på tre kamper. Nå vil han gjøre som flere av lagkameratene der: Finne seg en klubb i utlandet.

Lillejord er sammen med Bent Raknes agent for tenåringen. Lillejord viser nettopp til landslaget når han begrunner Finnes ønsker.

– Bård har landslagskamerater som allerede er etablert i klubber utenfor landets grenser. Nå synes han tiden er inne for selv å ta spranget, sa Stig Lillejord til TV 2 tidligere denne helgen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst