Costello og Erickson til Bergen

Elvis Costello inntar USF Verftet i august, mens Roky Erickson gjør intimkonsert på Ole Bull scene i mai.

Elvis Costello

TIL TRONDHEIM OG BERGEN: Elvis Costello kommer til Norge i sommer.

Foto: Evan Agostini / Ap

Allsidige Costello har holdt det gående siden 1977 og ble innlemmet i The Rock & Roll Hall Of Fame i 2003. 58-åringen fra London nevnes ofte i samme åndedrag som Bob Dylan, til tross for at han opprinnelig ble linket til punk og new wave, ikke minst på grunn av tekstene sine.

Roky Erickson fra Roskilde Festivalen

PSYKEDELIA-LEGENDE: Roky Erickson er på vei til Bergen. Her fotografert på Roskilde.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Spiller også i Trondheim

Konserten på USF Verftet finner sted lørdag 3. august. Ifølge Frank Nes i Bergen Live blir dette trolig Costellos eneste konsert i Sør-Norge i år. Fra før er det kjent at han skal opptre på Olavsfestdagene i Trondheim 31. juli. På begge konsertene har han med seg backingbandet The Imposters.

Roky Erickson (65) regnes som en pionér innen den psykedeliske rocken. Han var med på å starte bandet 13th Floor Elevators, men tilbragte store deler av 70-tallet i tung narkorus og på mentalsykehus. Deretter fulgte en kort solokarriere, før Erickson igjen forsvant fra radaren.

Gjorde comeback i 2005

I 2005 ble Ericksons historie fortalt i dokumentarfilmen «You're Gonna Miss Me». Samme år opptrådte han live for første gang på 20 år. Siden den gang har han både gitt ut ny musikk og turnert. I Norge har han blant annet spilt både på Øyafestivalen i Oslo og Buktafestivalen i Tromsø.

Konserten med Roky Erickson skjer på Ole Bull scene tirsdag 13. mai.