Gjorde comeback etter hjertestansen

To og et halvt år etter hjertestansen spilte Carl-Erik Torp sine første 45 minutter på Brann Stadion.

Carl-Erik Torp

TILBAKE: To måneder etter hjertestansen i bortekampen mot Sogndal høsten 2011, tok Carl-Erik Torp avskjed med Brann-fansen. Livet som profesjonell spiller var over. Mandag kveld var han tilbake på Stadion.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Jeg var mer nervøs nå enn jeg var før min første seriekamp mot Rosenborg med fullsatte tribuner, sier Torp (29) til brann.no etter å ha kommet inn i pausen i 2. divisjonskampen mellom Brann og Fana mandag kveld.

Like etterpå la han ut denne meldingen på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Da hadde det gått 974 dager siden den dramatiske hendelsen på Fosshaugane, der Torp fikk et illebefinnende, og segnet om. På båren utenfor banen fikk han hjertestans, men hjelpemannskapene klarte å få hente ham tilbake til livet.

Kort tid etter hendelsen. – Kjempebra at han vil prøve seg på banen igjen Helst i 2. divisjon.

Utelukker eliteserien

Carl Erik Torp blir boren av bana på Fosshaugane.

BLE BÅRET AV: 25. september 2011 segnet Torp om etter å ha spilt ti minutter borte mot Sogndal. Utenfor banen stoppet hjertet.

Foto: Rune Fossum / NRK

Nå bidrar Torp i Brann der han kan. Formelt er han trener for guttelaget. I tillegg er han aktiv på tredjelaget i 4. divisjon. 2. divisjon, som per definisjon havner i Fotballforbundets kategori for toppfotball, har ikke vært et tema før nå.

– Jeg følte meg veldig i tvil, men da jeg først kom i gang gikk det veldig OK. Jeg tok det ganske rolig, og gikk ikke over noen grenser. Det var veldig godt, forteller han.

Men spørsmålet om han har planer om å returnere til eliteserien, avviser han kontant.

Carl-Erik Torp fekk hjartestans

FLYDD TIL HAUKELAND: Etter at kampen mot Sogndal var over, og Carl-Erik Torp hadde fått pulsen tilbake, ble han flydd direkte til Haukeland sykehus.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

– Nei, nei, nei. Det er alltid noe i meg som ønsker det, men man kan ikke holde seg unna fotball i så mange år, og plutselig komme tilbake. Det er sjanseløst. Jeg har det ikke i meg lenger, for å si det rett ut, smiler han.

– Trengte en gammel sliter

– Det var gøy å se Calle i dag. Det var rørende og sterkt, synes andrelagets trener, Helge, Nilsen. Torp selv mener han ble hentet inn i stallen på grunn av svært tynne rekker for tiden, og at de trengte en gammel sliter. Treneren mener Torp gir rekruttene ro på banen.

– Han jobbet seg inn i kampen, gjorde en god jobb og ga de andre spillerne en ro der ute, sier Nilsen. Det merket også Carl-Erik Torp.

– Det så ut som spillerne fikk litt ekstra glede av å se meg utpå det. De viste vinnervilje. Å bidra slik er veldig positivt for meg, sier han.

SE CARL-ERIK TORP FORTELLE OM HJERTESTANSEN:

Video Carl-Erik Torp forteller om hjertestans