Hopp til innhold

– Kjempebra at han vil prøve seg på banen igjen

Carl-Erik Torp, som fikk operert inn hjertestarter etter han segnet om på fotballbanen, satser på å gjøre fotballcomeback i 2. divisjon i fremtiden. Det gleder Brann-ledelsen.

Video Carl-Erik Torp forteller om hjertestans

Carl-Erik Torp er ikke klar for å legge fotballskoene på hylla helt ennå.

Foto: Nyhetsspiller

Ove Austgulen

Brann-lege Ove Austgulen har uttalt at Torps karriere i toppfotballen etter all sannsynlighet er over.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

I dag er det nøyaktig en måned siden Torp fikk hjertestans under eliteseriekampen mellom Sogndal og Brann.

Siden den gang har Torp fått operert inn hjertestarter på Haukeland universitetssykehus.

I forbindelse med operasjonen uttalte Brann-lege Ove Austgulen at hjertestarteren mest sannsynlig ikke er forenlig med toppfotball.

– Dette betyr etter all sannsynlighet at karrieren hans er over, sa Austgulen til NRK.

Nå går Torp selv med tanker om comeback.

Frustrert over å ikke spille

I et intervju med Dagbladet forteller 27-åringen at han føler seg stadig mer smertefri, men at han til gjengjeld er i ferd med å bli frustrert over at han ikke kan spille fotball.

– Jeg ser for meg å leke litt i 2. divisjon og spille futsal. Hvis jeg føler noe er risikofylt, vil jeg ikke gjøre det. Men jeg kommer absolutt til å være aktiv resten av livet, sier Torp til avisa.

– Hvis jeg kan spille i en klubb der jeg kan si «nå må jeg gå litt i fem minutter» når jeg blir ordentlig sliten, uten at det er krise, er det noe jeg ønsker. Slike ting kunne jeg ikke tillatt meg å gjøre i Brann, fortsetter han.

Video Carl-Erik Torp forteller om hjertestans

Se Carl-Erik Torp fortelle om hjertestansen.

– Kjempebra at han er offensiv

Sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, ønsker Torp lykke til.

– Nå er Carl-Erik i en rehabiliteringsfase, og når han kommer over den, skal han tilpasse seg en ny hverdag. At han har lyst til å prøve seg på banen igjen, synes jeg bare er bra, sier Bruun-Hanssen til NRK.

– Det er kjempebra å høre at han er offensiv med tanke på sin egen situasjon.

Torp sier han kunne tenke seg å spille i 2. divisjon, og neste år har Brann et nyopprykket andrelag på nettopp dette nivået.

Bruun-Hanssen er usikker på om klubben mener Torp kan spille på B-laget.

– Nå er dette en ny situasjon for både oss og ham, og vi får se hvordan dette utvikler seg med tid og stund, sier Bruun-Hansen.

Carl Erik Torp blir boren av bana på Fosshaugane.

Carl-Erik Torp blir båret av banen på Fosshaugane i Sogndal.

Foto: Rune Fossum / NRK

– Mulig å komme tilbake

Jan Erik Nordrehaug, professor ved hjerteavdelingen på Haukeland, har tidligere sagt til NRK at det kan være muligheter for å komme tilbake til toppidretten etter hjertestans.

– Men dersom det går så langt at man får operert inn en hjertestarter, er ikke det lenger forenlig med toppidrett, sa Nordrehaug til NRK før det ble klart at Torp måtte operere inn hjertestarter.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Odd-spiller innlagt på sykehus i Spania

  Odd-spiller Anders Ryste ble lørdag operert for blindtarmsbetennelse. Fotballklubben fra Skien er på treningsleir i Spania.

  Odd opplyser på sine nettsider at Ryste torsdag fikk smerter i magen, og at klubblege Casper Holmberg fulgte han tett utover kvelden og natten.

  Fredag skal smertene ha tiltatt i styrke, hvilket gjorde at det ble mistenkt at han hadde blindtarmsbetennelse.

  «Dette ble bekreftet på ultralyd sent i går kveld og han ble i morges operert på sykehuset i Marbella. Han har kommet seg greit gjennom operasjonen, som var vellykket, og han er ved godt mot», skriver Odd lørdag formiddag.

  Klubben regner med at Ryste skrives ut fra sykehuset søndag.

 • Får ikke spille for Roma i Europaligaen

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Ola Solbakken er utelatt fra Romas tropp i Europaligaen, skriver VG.

  Solbakken gikk fra Glimt til den italienske storheten i november.

  Roma er nå klar for sluttspillet i Europaligaen, som starter den 16. februar.

  Før sluttspillkampene er det mulig for klubbene å registrere et begrenset antall nye spillere i troppen.

  På grunn av disse begrensningene er det ikke plass til Solbakken, viser lista som Roma selv presenterer på sine nettsider.

  Ola Solbakken klar for Roma
  Foto: AS Roma
 • Solbakken strøket fra Romas europaligatropp

  Ola Solbakken var først inne, men er nå fjernet fra den italienske fotballklubben Romas tropp til europaligaen.

  Fredag publiserte Roma på egne nettsider listen over spillere som var registrert for spill i turneringen. NTB var blant mediene som omtalte uttaket, der Solbakkens navn sto oppført.

  Lørdag morgen er Solbakkens navn borte fra den samme listen. Det italienske nyhetsbyrået ANSA og avisen Gazzetto dello Sport er blant mediene som melder at nordmannen likevel ikke blir å finne blant trener Jose Mourinhos utvalgte.

  Ifølge ANSA skal listen over spillere Roma først meldte inn til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ha inneholdt ett navn for mye. Dermed måtte en spiller strykes. Valget falt på tidligere Glimt-spiller Solbakken.

  Etter overgangen til Roma har vingen fått to korte innhopp i Serie A.

  Ola Solbakken
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Real Madrid nærmer seg Barcelona etter seier

  Real Madrid kuttet Barcelonas forsprang til fem poeng da de vant 2-0 på hjemmebane mot Valencia.

  Real Madrid jakter erkerivalen som for tiden innehar 1.-plassen i La Liga med et saftig forsprang. Etter torsdagens seier over Valencia skiller det fem poeng.

  Hjemmelaget inntok tidlig førersetet i kampen og presset mot mål, men slet med å få ballen i mål da gjestene forsvarte seg godt.

  Sju minutter etter pausen dundret Marco Asensio ballen i mål fra distanse og sendte «Los Blancos» i ledelsen. Minuttet etter økte Vincius Junior til 2-0 etter å ha løpt fra Valencias Gabriel Paulista.

  20 minutter før kampslutt så det ut til at den brasilianske midtstopperen var lei av å bli lekt med av landsmannen Vinicius Junior. Gabriel sparket ned Real Madrid-vingen og ble vist direkte rødt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Sørloth kåret til månedens spiller

  Alexander Sørloth er kåret til januars beste spiller i La Liga. Det melder den spanske toppligaen på sine nettsider.

  Sørloth får prisen etter å ha scoret tre mål på fire kamper, og står totalt med åtte mål så langt denne sesongen. Det tallet gjør han også til Real Sociedads toppscorer så langt.

  – Det er veldig kult. Jeg har pleid å være ganske nøktern de gangene jeg har fått noen priser tidligere, men månedens spiller i La Liga er helt rått. Det er et bevis på at jeg har gjort det godt, og det er bare fryktelig, fryktelig artig, sier Sørloth til TV 2.

  – Det er en god nyhet både for oss og for ham at han blir kåret til månedens spiller. Vi har hatt en god sesong hittil, og Alexander har gjort en ekstraordinær jobb, sier sportsdirektør Roberto Olabe til TV 2.

  Siste kamp i januar var målløs av nordmannen, men da Sørloth scoret borte mot Rayo Vallecano i runden før det, hadde han scoret i sin femte kamp på rad. To mål før nyttår, og tre mål i januar.

  Robert Lewandowski fikk prisen forrige måned. Den ble gitt for oktober, etter som det var VM-pause i november og desember. Martin Ødegaard fikk også utmerkelsen da han spilte for Real Sociedad i 2019.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia