Hopp til innhold

Brukerne vil ha tunnel

Flertallet av NAFs medlemmer på Sotra og i Godvikområdet vil ikke ha ny bro.

Lange køer etter brann på Sotra

- HØR PÅ DEM SOM SITTER I KØ!: - Det er helt klart hva brukerne av sotrasambandet ønsker, og vil. Det må lages tunnel og det må arbeides så raskt som overhodet er mulig med denne utbyggingssaken, sier Ole J. Christensen i NAF.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

Norges Automobil Forbund Avd. Bergen og Omegn (NAF) har gjennomført en meningsmåling via Respons. Undersøkelsen er gjort blant flere tusen medlemmer på Sotra, Øygarden og i Olsvikområdet i Bergen Vest.

605 telefonintervju ble gjennomført.

Det er disse områdene som lider under mangel på løsning av sitt transportbehov både for kollektiv, privat og næring, og som blir berørt av konsekvensene av en utbygging.

- Folket må bestemme

- NAF i Bergen og Omegn ser det som svært viktig at brukerne av et fremtidig samband får det avgjørende ord i et slikt valg, sier Ole J. Christensen i en pressemelding.

NAF mener problemene allerede er så store for dem som skal trafikkere denne strekningen at en parallellutbygging der dagens veinett må brukes, vil skape langt verre tilstander i mange år.

- Det er helt klart hva brukerne av sotrasambandet ønsker, og vil. Det må lages tunnel og det må arbeides så raskt som overhodet er mulig med denne utbyggingssaken, sier Ole J. Christensen i NAF.

Magnus Natås og Per Tore Bø

UENIGE: Seniorkonsulent Magnus Natås i Statens vegvesen vil ha ny bro og Per Tore Bø vil ha tunnel.

Foto: Anders Ekanger / NRK

- Bro blir et problem

Dermed har aksjonsgruppen «Ja til Sotratunnel» fått nok en støttespiller. Grupper representerer 30 velforeninger og rundt 10 000 mennesker på hver side av dagens Sotrabro.

- En ny bro vil forårsake store problemer for de nærmiljøene hvor broen vil lande. Både i anleggsperioden og når den står ferdig. Det skal gå 32 000 biler forbi ørene deres hver dag, og det er et stort problem, er den klare meningen til Per Tore Bø, leder av «Ja til Sotratunnel».

- Bro er best for alle

Statens vegvesen råder politikerne til å velge bro. Grunnen er at de mener det vil tilfredsstille alle trafikantgrupper.

(Saken fortsetter under illustrasjonen.)

Forslag til ny bru mellom Sotra og Bergen
Foto: Illustrasjon frå Statens vegvesen

- Når det skal bygges en ny forbindelse til Sotra må det tenkes veldig langsiktig. Da er det viktig å velge den løsningen som fungerer best for alle trafikantgrupper, og ta hensyn til kollektivtrafikken, gang- og sykkelsti, og bilistene. Funksjonelt er bro mye bedre, mener seniorkonsulent Magnus Natås i Statens vegvesen.

Onsdag kveld inviterer Bergen kommune til informasjonsmøte/debatt om det nye Sotrasambandet. Møtet holdes i Kultursalen på Vestkanten klokken 18.30.

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under!