Hopp til innhold

Brann videre til sin første semifinale på elleve år

Det ble en drømmestart da Brann vant 3–0 mot Sandefjord søndag. Nå går Brann til sin første semifinale i NM siden 2012.

HØYDEPUNKTER: Se kampens høydepunkter her.

Etter en spennende kvartfinalekamp mellom Brann og Sandefjord i styrtregn på Åsane Arena, var det SK Brann som trakk det lengste strået.

Dermed går Brann videre til semifinalen i norgesmesterskapet i fotball for første gang på elleve år.

– De opptrer med selvtillit, er veldig fokuserte og konsentrerte hver eneste gang. Det som er fint med dette Brann-laget er at de møter opp hver eneste dag og er godt forberedt til helgene. De tar ut maksimalt av det de har hver eneste gang og jeg tror det ligger en sunn og god utvikling i det, sier Brann-trener Eirik Horneland.

I første omgang gikk Brann opp i ledelsen med få minutters mellomrom. I det 21. minuttet kom kampens første mål fra Felix Horn Myhre, etterfulgt av en scoring fra David Møller Wolfe fire minutter senere.

Sandefjords Jesper Taaje og Branns Felix Horn Myhre under NM kvartfinalen mellom Brann og Sandefjord på Brann stadion - 2023

Felix Horn Myhre scoret kampens første mål på en klissvåt Åsane Arena.

Foto: Tuva Åserud / NTB

Ballen kom seg forbi Sandefjords keeper Hugo Keto en tredje gang før omgangen var over, og etter en del om og men var det Mathias Rasmussen som var sist på ballen før den gikk i mål.

– Det var veldig gøy. Vi spiller en ganske bra 1. omgang, så senker vi oss ned litt i den andre. Det er selvfølgelig ikke helt greit, men sånn er det noen ganger, sier David Wolfe til NRK etter kvartfinaletriumfen.

Styrtregn i Bergen

Sandefjord møtte Brann i klassisk Bergensvær. Så godt som hele søndag regnet det i Bergen, inkludert under kampen.

Det var definitivt ikke utsolgt på Åsane Arena, som har en kapasitet på rundt 3000 mennesker. Likevel var det ganske så bra med ledige seter på arenaen.

Brann og Sandefjord målte krefter sist i 2021. Samtlige har vært på øverste nivå, og søndag møttes de for første gang i NM-sammenheng.

– Vi spiller ikke som vi skal. Da blir det akkurat som Brann vil ha det og da er de bedre enn oss, sier Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

Branns Thore Pedersen under NM kvartfinalen mellom Brann og Sandefjord på Åsane Arena.

Thore Pedersen under kvartfinalen i NM.

Foto: Tuva Åserud / NTB

Stabæk i semifinalen

Bergenslaget rykket ned til 1. divisjon i Eliteserien i 2022, og har siden den gang jobbet formen opp igjen.

De har blant annet hatt sesongoppkjøring med treningsleir i tre uker i Marbella i Spania. De har dessuten vunnet alle treningskampene mot både norske og svenske lag de siste ukene.

Brann jubel etter scoring av Felix Horn Myhre under NM kvartfinalen mellom Brann og Sandefjord på Åsane Arena.

Det ble jubel for Brann etter kampens første mål fra Myhre.

Foto: Tuva Åserud / NTB

– De fremstår veldig fint, synes jeg, og det har man sett på dem i hele forsesongen. De spiller med aggressivitet, veldig høy intensitet. De spiller og går hele tiden og det er veldig vanskelig for motstanderen å forsvare seg mot det. Det er en positiv fotball og de har en veldig god sjanse til å gå til finalen nå, sier NRKs fotballekspert Åge Hareide.

Hvem Brann møter i semifinalen er allerede bestemt.

Det blir Stabæk som står på motsatt banehalvdel, etter at de slo ut regjerende mester Molde på lørdag.

Etter 90 minutter, ble det ekstraomganger og straffesparkkonkurranse som til slutt tok Stabæk videre til semifinalen.