Hopp til innhold

Brann i kjøretøy i tunnel - veient stengt til mandag

Statens vegvesen fikk melding om brann i et kjøretøy i Magnhildskartunnelen på fylkesvei 614 mellom Florø og Svelgen.

– Vi ble informert om hendelsen av forbipasserende. Tunnelen er nå stengt og nødetater er på vei, sier trafikkoperatør Christian Strømmen til NRK.

Det bekrefter også brannvesenet.

– Alle nødetater er på vei. Klokken 12.54 fikk vi melding om at det brant i en personbil inne i tunnelen, sier fungerende vaktkommandør Lars Petter Lorvik til NRK klokken 13.10.

Klokken 12.54 meldte Vest politidistrikt på X at det gjelder en dieselbil, og at ingen personer skal være savnet eller skadet.

Bilfører har opplyst til politiet at alle tre personer som var i bilen er ute, og at det er tomt for folk og biler i tunnelen, melder politiet.

– Brannen skal ha oppstått midt i tunnelen, men alle tre personer har kommet seg ut i god behold, sier politiets operasjonsleder, Frode Kolltveit til NRK.

Kolltveit opplyser om at det gjelder en eldre dieselbil. Magnhildskartunnelen, som er nærmere tre kilometer lang, forblir stengt i begge kjøreretninger inntil nødetatene har kontroll på situasjonen.

Klokken 13.55 melder politiet at brannmannskaper er i gang med slukking, og at bilberger er rekvirert. Geolog må sjekke tunnelen før åpning, som kan skje mandag. Vegtrafikksentralen skriver at det forventes geolog klokken 09 mandag.

Omkjøring i mellomtiden blir R5-E39-R15 og fergesambandet Stårheim-Isane.

Bilbrann i Magnhildskartunnelen
Foto: Statens vegvesen