Hopp til innhold

Brann har gitt vekk halve Kim Ojo

Spisskometen kom gratis til Brann. Likevel eier Hardball halvparten av nigerianeren.

Kim Ojo (t.v.)

HET: Kim Ojo er eliteseriens store overraskelse så langt i sesongen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Investorselskapet har sikret seg 50 prosent av videresalgsrettighetene til Brann-fansens nye yndling . Spissen har scoret tre mål på fire kamper, og er i øyeblikket lagets heteste salgsobjekt.

LES OGSÅ: - Hadde litt flaks som fikk Ojo

- Greit de får tjene penger

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, bekrefter overfor Bergens Tidende at Hardball skal ha halvparten av pengene hvis Ojo blir solgt mens han er under kontrakt med Brann.

- Hardball har bidratt overfor Brann i mange ulike sammenhenger. Da er det greit at de også får muligheten til å tjene penger hvis vi henter en spiller som har videresalgspotensial, sier han til avisen.

Har tapt store summer

Likevel er det lite sannsynlig at avtalen er et resultat av ren og skjær generøsitet fra Branns side. Hardball har tapt store penger på at spillere som Jan Gunnar Solli, Martin Andresen og Petter Vaagan Moen har forlatt Brann som Bosman-spillere.

Hardballs styreformann, Einar Lunde, bekrefter overfor BT selskapet har vært inne med driftsstøtte i forbindelse med Ojos overgang, noe avisen mener er hele eller deler av spillers sign-on-fee, samt at Ojo-avtalen er en motytelse for at Hardball hjalp Brann å kjøpe Zsolt Korcsmár før inneværende sesong.