Hopp til innhold

Brann: – Vi hadde litt flaks som fikk Ojo

Selv om Rosenborg har mer penger til spillerkjøp enn Brann, er det bergensernes nye spillere som utmerker seg i sesongstarten.

Ojo og Kalvenes

Kim Ojo (t.h.) har imponert mange i sesongsstarten og allerede scoret to mål. Her jubler han sammen med lagkamerat Christian Kalvenes etter 2-1-seieren over Rosenborg i sesongåpningen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Roald Bruun-Hansen

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hansen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX
Erik Hoftun

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
– Det er gledelig at to av spillerne som kom til oss gratis før sesongen har startet bra, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hansen, til NRK.no.

Han snakker om Kim Ojo og Carl-Erik Torp, begge kontraktløse etter fjorårssesongen og derfor gratis å hente for Brann.

Ojo har så langt vært involvert i totalt fire av Branns seks mål: To målgivende og to scoringer, den siste mot Lillestrøm mandag. I tillegg har Torp vært et friskt pust på midtbanen og et sterkt bidrag til Branns 2. plass på tabellen .

Rosenborg var ikke like heldige som Brann på overgangsmarkedet. Trøndernes nye investeringer er ikke like offensive som Branns og savnet av profiler som Anthony Annan og Steffen Iversen har vært merkbart i sesongstarten som er trøndernes dårligste på ni år (RBKs nye midtbanespiller Daniel Fredheim Holm er skadet).

– Jeg ønsker ikke å evaluere egne eller andres spillere i media. Det eneste jeg kan si er at Brann har vært imponerende gode i innledningen av sesongen, og vi har prestert under pari, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til NRK.no.

Video Kim Ojo er nå helt i Brann

VIDEO: Spissen Kim Ojo takker Gud, moren og fotballen etter en barndom i konfliktfylte Nigeria.

Sjansespill

Mandag sa Rosenborg til NRK at de ikke vil være med å øke overganssummene i norsk fotball og at det er årsaken til at de ikke brukte mer penger før sesongstart.

Brann hadde imidlertid et enkelt valg: De måtte handle billig. Ifølge Roald Bruun-Hansen var de heldige som klarte å kapre måljegeren Kim Ojo som flere klubber jaktet på da han ble ledig på markedet etter tre sesonger i Nybergsund-Trysil.

– Vi må være så ydmyke å si at det var litt flaks at han havnet hos oss, men den sportslige ledelsen gjorde en god jobb for å hente han, sier Bruun Hansen, men innrømmer at de tok en sjanse da de valgte å gå for den nigerianske 22-åringen.

– Vi visste ikke om han ville klare å levere på eliteserienivå, sier han.

Vanskelig marked

Bruun-Hansen forteller om en ny trend i spillermarkedet: I løpet av de siste par årene er både spillere og klubber blitt mer avventende.

Årsaken er at tilbudene ikke er like mange som før. Spillerne venter derfor lengst mulig i håp om å få kontrakter med store lønninger, mens klubbene holder på spillerne i frykt for å ikke få tak i erstattere raskt nok.

– Det er mange om beinet og vanskelig å kjøpe spillere selv om du har penger, sier Bruun-Hansen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Reiten-mål da serieleder Chelsea vant rivalkampen

  Guro Reiten scoret sitt tredje ligamål for sesongen da Chelsea slo London-rival Tottenham 3-2 i den engelske superligaen for kvinner søndag.

  Reitens mål kom etter litt over en times spill. Hun snappet ballen foran en Tottenham-forsvarer midt på banen og satte fart fremover. Ingen kunne stoppe henne fra å score alene med keeper.

  Da økte hun ledelsen til 3-1. Før det hadde Jess Carter sendte Chelsea i føringen før Bethany England utlignet. Lauren James scoret 2-1-målet for de blåkledde. Nikola Karczewska reduserte etter 88 minutter, men nærmere kom ikke «Spurs».

  Celin Bizet Ildhusøy startet for Tottenham, men ble byttet ut etter 86 minutter. Reiten gikk av banen ti minutter før slutt, mens Maren Mjelde satt hele kampen på benken for Chelsea.

  Etter som at Manchester United måtte klare seg med 0-0 hjemme mot Everton, leder Chelsea nå ligaen med to poeng. Arsenal har imidlertid to kamper mindre spilt og kan komme à poeng med Chelsea.

  Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir var begge ubenyttede reserver for United i kampen. Lisa Naalsund var ikke i troppen til de rødkledde. Hun gjorde nylig overgang fra Brann.

  Elise Stenevik ble byttet inn for Everton etter 87 minutter.

  Guro Reiten og Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Odd-spiller innlagt på sykehus i Spania

  Odd-spiller Anders Ryste ble lørdag operert for blindtarmsbetennelse. Fotballklubben fra Skien er på treningsleir i Spania.

  Odd opplyser på sine nettsider at Ryste torsdag fikk smerter i magen, og at klubblege Casper Holmberg fulgte han tett utover kvelden og natten.

  Fredag skal smertene ha tiltatt i styrke, hvilket gjorde at det ble mistenkt at han hadde blindtarmsbetennelse.

  «Dette ble bekreftet på ultralyd sent i går kveld og han ble i morges operert på sykehuset i Marbella. Han har kommet seg greit gjennom operasjonen, som var vellykket, og han er ved godt mot», skriver Odd lørdag formiddag.

  Klubben regner med at Ryste skrives ut fra sykehuset søndag.

 • Får ikke spille for Roma i Europaligaen

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Ola Solbakken er utelatt fra Romas tropp i Europaligaen, skriver VG.

  Solbakken gikk fra Glimt til den italienske storheten i november.

  Roma er nå klar for sluttspillet i Europaligaen, som starter den 16. februar.

  Før sluttspillkampene er det mulig for klubbene å registrere et begrenset antall nye spillere i troppen.

  På grunn av disse begrensningene er det ikke plass til Solbakken, viser lista som Roma selv presenterer på sine nettsider.

  Ola Solbakken klar for Roma
  Foto: AS Roma
 • Solbakken strøket fra Romas europaligatropp

  Ola Solbakken var først inne, men er nå fjernet fra den italienske fotballklubben Romas tropp til europaligaen.

  Fredag publiserte Roma på egne nettsider listen over spillere som var registrert for spill i turneringen. NTB var blant mediene som omtalte uttaket, der Solbakkens navn sto oppført.

  Lørdag morgen er Solbakkens navn borte fra den samme listen. Det italienske nyhetsbyrået ANSA og avisen Gazzetto dello Sport er blant mediene som melder at nordmannen likevel ikke blir å finne blant trener Jose Mourinhos utvalgte.

  Ifølge ANSA skal listen over spillere Roma først meldte inn til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ha inneholdt ett navn for mye. Dermed måtte en spiller strykes. Valget falt på tidligere Glimt-spiller Solbakken.

  Etter overgangen til Roma har vingen fått to korte innhopp i Serie A.

  Ola Solbakken
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Real Madrid nærmer seg Barcelona etter seier

  Real Madrid kuttet Barcelonas forsprang til fem poeng da de vant 2-0 på hjemmebane mot Valencia.

  Real Madrid jakter erkerivalen som for tiden innehar 1.-plassen i La Liga med et saftig forsprang. Etter torsdagens seier over Valencia skiller det fem poeng.

  Hjemmelaget inntok tidlig førersetet i kampen og presset mot mål, men slet med å få ballen i mål da gjestene forsvarte seg godt.

  Sju minutter etter pausen dundret Marco Asensio ballen i mål fra distanse og sendte «Los Blancos» i ledelsen. Minuttet etter økte Vincius Junior til 2-0 etter å ha løpt fra Valencias Gabriel Paulista.

  20 minutter før kampslutt så det ut til at den brasilianske midtstopperen var lei av å bli lekt med av landsmannen Vinicius Junior. Gabriel sparket ned Real Madrid-vingen og ble vist direkte rødt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Bernat Armangue / AP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia