Brann: – Vi hadde litt flaks som fikk Ojo

Selv om Rosenborg har mer penger til spillerkjøp enn Brann, er det bergensernes nye spillere som utmerker seg i sesongstarten.

Ojo og Kalvenes

Kim Ojo (t.h.) har imponert mange i sesongsstarten og allerede scoret to mål. Her jubler han sammen med lagkamerat Christian Kalvenes etter 2-1-seieren over Rosenborg i sesongåpningen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Roald Bruun-Hansen

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hansen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX
Erik Hoftun

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
– Det er gledelig at to av spillerne som kom til oss gratis før sesongen har startet bra, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hansen, til NRK.no.

Han snakker om Kim Ojo og Carl-Erik Torp, begge kontraktløse etter fjorårssesongen og derfor gratis å hente for Brann.

Ojo har så langt vært involvert i totalt fire av Branns seks mål: To målgivende og to scoringer, den siste mot Lillestrøm mandag. I tillegg har Torp vært et friskt pust på midtbanen og et sterkt bidrag til Branns 2. plass på tabellen .

Rosenborg var ikke like heldige som Brann på overgangsmarkedet. Trøndernes nye investeringer er ikke like offensive som Branns og savnet av profiler som Anthony Annan og Steffen Iversen har vært merkbart i sesongstarten som er trøndernes dårligste på ni år (RBKs nye midtbanespiller Daniel Fredheim Holm er skadet).

– Jeg ønsker ikke å evaluere egne eller andres spillere i media. Det eneste jeg kan si er at Brann har vært imponerende gode i innledningen av sesongen, og vi har prestert under pari, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til NRK.no.

Video Kim Ojo er nå helt i Brann

VIDEO: Spissen Kim Ojo takker Gud, moren og fotballen etter en barndom i konfliktfylte Nigeria.

Sjansespill

Mandag sa Rosenborg til NRK at de ikke vil være med å øke overganssummene i norsk fotball og at det er årsaken til at de ikke brukte mer penger før sesongstart.

Brann hadde imidlertid et enkelt valg: De måtte handle billig. Ifølge Roald Bruun-Hansen var de heldige som klarte å kapre måljegeren Kim Ojo som flere klubber jaktet på da han ble ledig på markedet etter tre sesonger i Nybergsund-Trysil.

– Vi må være så ydmyke å si at det var litt flaks at han havnet hos oss, men den sportslige ledelsen gjorde en god jobb for å hente han, sier Bruun Hansen, men innrømmer at de tok en sjanse da de valgte å gå for den nigerianske 22-åringen.

– Vi visste ikke om han ville klare å levere på eliteserienivå, sier han.

Vanskelig marked

Bruun-Hansen forteller om en ny trend i spillermarkedet: I løpet av de siste par årene er både spillere og klubber blitt mer avventende.

Årsaken er at tilbudene ikke er like mange som før. Spillerne venter derfor lengst mulig i håp om å få kontrakter med store lønninger, mens klubbene holder på spillerne i frykt for å ikke få tak i erstattere raskt nok.

– Det er mange om beinet og vanskelig å kjøpe spillere selv om du har penger, sier Bruun-Hansen.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Papa Bouba Diop er død

  Tidlegare VM-profil i fotball, Papa Bouba Diop frå Senegal, er død, melder fleire britiske medium. Bouba Diop døydde etter ei tids sjukdom, 42 år gammal. Han er spesielt kjend for å ha scora målet som gjorde at Senegal slo Frankrike i VM i 2002.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters