Hopp til innhold

Barnevernet får kritikk etter de lot tenåring selge sex

Barnevernet visste at tenåringsjenten dro flere ganger til Bergen sentrum for å prostituere seg. – Vi har ikke vært gode nok, sier barnevernssjefen i Bergen.

Helga Arianson

STERKT KRITISK: Fylkeslege i Hordaland, Helga Arianson.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Barnevernstjenesten og barnevernsinstitusjonen i Bergen visste etter hvert om prostitusjonen, men stoppet ikke den unge jenta, skriver Bergens Tidende.

Tenåringsjenta ble ved noen tilfeller også utsatt for mishandling. Politiet ble varslet, men saken ble henlagt.

Nå får både barnevernet og institusjonen hard kritikk fra Fylkeslegen i Hordaland.

– Vi ser svært alvorlig på at dette kunne skje. Dette er et nytt overgrep, som i tillegg skjer i det offentliges regi, på et barn som tidligere hadde vært utsatt for omsorgssvikt, sier fylkeslege Helga Arianson til BT.

– Beklager sterkt

Fylkeslegen har så langt ikke besvart NRKs henvendelser. I tilsynsrapporten slås det fast at jenta ikke har fått forsvarlig omsorg, og at barneloven er brutt.

Anne-Lise Hornæs, sjef for etat for barn og familie i kommunen, sier de legger seg flate.

– Vi tar alltid Fylkesmannen sine tilbakemeldinger veldig alvorlig. Vi beklager sterkt at oppfølgingen av barnet ikke har vært god nok i en periode under institusjonsoppholdet, sier Hornæs til NRK.

Barnevernstjenesten har ifølge rapporten satt i verk tiltak for å hindre at noe lignende kan skje igjen.

– Når vi får kritikk så er vi nødt til å gjennom arbeidet vårt og justere oppfølgingsarbeidet vårt. Det har vi gjort i denne saken, sier Hornæs.

LES OGSÅ: Mener flere titalls overgrepssaker kan dukke opp