Kreft-utfordring tar av for Alan Walker

Superstjernen Alan Walker har hoppet på utfordringen om å skaffe penger til Barnekreftforeningen. Det kan bli dyrt, for artisten.

Alan Walker

UTFORDRING: Alan Walker satser på likerklikk og kommentarer i 24 timer til inntekt for Barnekreftforeningen.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

«Så det var noen utfordringer ute og gikk og tenkte å hive meg på», skrev 19-åringen fra Fana i Bergen på Facebook lørdag kveld.

Utfordringen som har tatt av på nettet går ut på å samle inn likerklikk og kommentarer. Personen som tar utfordringen betaler etter 24 timer én krone for hvert likerklikk og fem kroner for hver kommentar.

«Dette blir dyrt», er blant kommentarene som går igjen på Walkers innlegg.

Søndag formiddag hadde Facebook-posten hans passert 49.000 likerklikk og 19.000 kommentarer. Innlegget hans er delt over 5300 ganger.

OPPDATERT: Søndag kveld melder Alan Walker på Facebook at han har fått inn 62.564 likes, 24648 kommentarer og 6840 delinger. totalt: 254.204 kroner!

Vant ny pris lørdag

YouTube-fenomenet Alan Walker fikk lørdag kveld Gullsnutten i musikkategorien. Han er Norges desidert største på Youtube med seks millioner abonnenter og til sammen 1,7 milliarder videovisninger.

For en uke siden passerte han også formidable én milliard visninger av låten Faded på YouTube.

Så Alan har sikkert råd til en utfordring.

Millioner til Barnekreftforeningen

Det digitale kjedebrevet som har engasjert folk den siste halvannen måneden har så langt skaffet flere millioner kroner til Barnekreftforeningen. Selv vet de ikke hvem som startet dette.

– Vi har aldri fått inn så mye penger på så kort tid, sa kommunikasjonsrådgiver Anja Haug Tronrud i Barnekreftforeningen til NRK allerede for noen uker siden.

– Alle beløp er verdifulle, men vi ønsker at folk selv skal bestemme hvor seriøst de tar det, og hvor mye de vil donere. Ingen skal føle seg presset til å bidra, sa Tronrud.