– Overgrepssiktet kan ha hatt nærkontakt med flere hundre barn

Mannen i 30-årene som er siktet for overgrep mot fem barn i Bergen, har hatt en sentral rolle i et idrettsmiljø i byen. – Han er den jeg sist ville ha mistenkt for noe slikt.

Idrettssak

SJOKKERENDE: Hun har hatt mye kontakt den siktede i flere år, som del av et idrettsmiljø i Bergen.

Foto: NRK

Ifølge kvinnen kan han ha hatt nær kontakt med flere hundre barn. Hun baserer dette på at han har vært trener for store grupper over flere år, og sier at rollen hans innebærer nær kontakt med utøverne.

Hun beskriver ham som helt sentral i idretten og har kjent ham i vel fem år. NRK har valgt å anonymisere kvinnen for å ikke identifisere den siktede.

– Han har vært en smilende, positiv, engasjert og tøysete person. Dette kommer som et sjokk, sier klubbvenninnen til NRK.

Mannen i 30-årene ble fredag pågrepet av sivilt politi i barnehagen han jobber i, mistenkt for voldtekt av en fire år gammel gutt.

I avhør skal han ha tilstått overgrep mot fire andre, navngitte barn. Barna går i to ulike barnehager mannen har jobbet i.

– En bombe

Samtidig har han vært svært aktiv innen et idrettsmiljø der han har hatt rolle som trener. Barna han har trent skal ha vært ned i tiårsalderen, ifølge Bergensavisen. Det er ingen opplysninger som knytter overgrepssaken til idrettsmiljøet, men nyheten skaper uro blant utøverne.

Hun beskriver det som en «bombe» da hun først ble klar over at mannen som nå er varetektsfengslet, også er en hun kjenner godt.

På treningene har han vært åpen og en kamerat også for de han trente.

– Jeg vet egentlig veldig lite om privatlivet hans, han deler ikke så mye om det. Han har vært veldig opptatt av å være profesjonell, men samtidig tøyset og tullet mye, sier klubbvenninnen.

Eli Valheim i retten

ETTERFORSKER: Politiadvokat Eli Valheim og resten av politiet i Bergen har fått bistand fra Kripos i overgrepsetterforskingen.

Foto: Annbjørg Dalland / NRK

Vil sjekke rutiner

Utenom treningstid skal han også ha hatt hyppig kontakt med jentene i sosiale medier som Instagram, Facebook og Snapchat, ifølge opplysninger som BA har fått.

Organisasjonssjef i Hordaland Idrettskrets, Knut Songve, sier det er bra at politiet nå er på saken.

– I etterkant vil det være aktuelt å sjekke rutinene til det aktuelle idrettslaget når det gjelder innhenting av politiattest, sier Songve.

Fengslet i fire uker

Mannen i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett, de to første ukene i full isolasjon.

Et av de fem rammede barna har vært inne til avhør på Barnehuset. Politiadvokat Eli Valheim sier de sikter seg inn på å gjennomføre avhør av de fire siste barna før uken er omme.

– Vil samarbeide med politiet

Forsvarer til den siktede, Beate Hamre, sier den siktede ønsker å samarbeide med politiet.

– Han er sterkt preget, og tar inn over seg alvoret i saken. Han ønsker at de fornærmede skal få hjelp, og vil bidra til å oppklare saken, sier Hamre.