Hopp til innhold

Etterforsker overgrep mot fem barn i to barnehager

Politiet bekrefter at voldtektssiktede har fortalt om overgrep mot fem barn i to forskjellige barnehager i Bergen.

Eli Valheim

FÅR HJELP AV KRIPOS: Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt har bedt om taktisk og teknisk bistand fra Kripos i saken.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Saken startet da en mann i 30-årene fredag ble pågrepet og siktet for voldtekt av en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen.

Tirsdag bekrefter politiet i Bergen at de nå etterforsker mannen for overgrep mot fem barn i to forskjellige barnehager.

– Ett av barna er avhørt, og politiet vil avhøre de andre i løpet av uken, forteller politiadvokat Eli Valheim til NRK.

Ber om ro

Barna er navngitt av mannen i avhør, og foreldrene er blitt informert av politiet om dette.

Valheim vil ikke gå inn på detaljer om hvor mange barn i hver barnehage som er rammet, og heller ikke over hvor lang tid overgrepene skal ha pågått.

Mannen er altså allerede siktet for voldtekt av en fire år gammel gutt. Valheim vil ikke kommentere hva slags overgrep de andre barna skal være utsatt for. Hun presiserer at politiet trenger arbeidsro til å etterforske sakene.

Forsvarer til den siktede, Beate Hamre, sier hun ikke vil kommentere saken nå, og henviser til taushetsplikten.

– Rystet og sjokkert

Et kriseteam med psykologer møtte i dag foreldre som leverte barn i barnehagen der det første overgrepet mot den fire år gamle gutten ble meldt fra om.

De forteller at de er rystet og sjokkert over saken. Samtidig roser de kommunen for informasjon som de har fått så langt i saken.

– Jeg hørte om det først da jeg leste nettavisene, men drømte ikke om at det kunne være vår barnehage, forteller en far til NRK.

Ønsker å skape ro rundt gutten

Rolf Knudsen er bistandsadvokat for gutten, og forteller at hendelsen kom som et sjokk for foreldrene.

– Det skal være snakk om én hendelse, som skal ha skjedd i barnehagen. Så vidt vi vet var det ikke vitner til hendelsen, sier Knudsen.

Rolf Knudsen

SJOKK FOR FORELDRENE: Bistandsadvokat Rolf Knudsen forteller hvordan denne saken har vært et utrolig stort sjokk for foreldrene til 4-åringen.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Foreldrene har ikke hatt noe mistanke mot den siktede. Nå er foreldrene opptatt av å skape ro rundt gutten, og prøve å skape en mest mulig normalisert hverdag for gutten.

Knudsen er kjent med at politiet bekrefter at de etterforsker overgrep mot flere barn.

– Det er et ytterligere sjokk for foreldrene, sier Knudsen.

Fengslet i fire uker

Den siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett, de to første ukene i fullstendig isolasjon.

I tillegg til at mannen er siktet for voldtekt, har politiet funnet overgrepsbilder av barn på mannens datamaskin.

Den ble sammen med mannens mobil beslaglagt av politiet da han ble pågrepet. Kripos bistår til teknisk og taktisk bistand.

Den fire år gamle gutten skal ha fortalt foreldrene om overgrepet i forrige uke, og de gikk til politiet før helgen. Fredag ble mannen pågrepet av sivilkledd politi i barnehagen.