– Nå må vi ta oss av de husløse

– Jeg har sett de dramatiske bildene og opplever en slik brann som det verste vi kan tenke oss i Bergen, sier ordføreren.

Trude Drevland

VISER OMSORG: – Jeg tenker først og fremst på dem som er rammet. Når mennesker blir tatt fra hjem og alt de eier i brann er noe av det verste som kan skje. Jeg håper vi kan finne gode løsninger for dem på alle måter, sier bergensordfører Trude Drevland til NRK. (Arkivfoto)

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Ordfører Trude Drevland (H) hyller redningsmannskapene, men sier at hovedfokus for Bergen kommune nå er å bistå beboerne som ble berørt av sentrumsbrannen i natt.

– Jeg opplevde brannen som dramatisk. Jeg var på en åpning av et hotell på Sandsli da jeg fikk telefonen. Jeg snakket med brannsjefen og fikk etter hvert beskjed om at brannen var slokket, og at helsevesenet tar seg av dem som er skadet, forteller Drevland til NRK.

To personer ligger fortsatt lettere skadd på Haukeland sykehus etter boligbrannen i sentrum i natt: En kvinne (55) og en mann (24), melder sykehuset i en pressemelding. Ytterligere en pasient ble utskrevet tidligere i dag. Totalt måtte seks personer ha legehjelp, og 22 ble evakuert, etter brannen i Nedre Hamburgersmauet.

LES OGSÅ: Politiet: – Lettet over at ikke flere hus tok fyr

Selv om det er veldig trist med dem som er rammet, er det samtidig veldig flott at brannvesenet greier å begrense en så kritisk brann.

Trude Drevland, ordfører

Vil sørge for innlosjering

– Dette var brann i en utsatt del av trebebyggelsen i sentrum. Hva tenker du nå?

– Jeg tenker først og fremst på dem som er rammet. Når mennesker blir tatt fra hjem og alt de eier i brann er det noe av det verste som kan skje. Jeg håper vi kan finne gode løsninger for dem på alle måter. Jeg vet at vi har et profesjonelt apparat i Bergen kommune som tar seg av det, blant annet innlosjering for dem som ikke har et sted å bo, sier ordføreren.

Laster Twitter-innhold

– Takknemlig og stolt

– Du har allerede, i likhet med flere andre, gått ut i sosiale medier og hyllet brannvesen, politiet og redningsmannskaper?

– Ja, det gjør jeg umiddelbart. All min medfølelse går til dem som er rammet. Skrekken i Bergen er at den eldste trehusbebyggelsen skal brenne. Brannvesenet jobber med dette kontinuerlig. Selv om det er veldig trist med dem som er rammet, er det samtidig veldig flott at brannvesenet greier å begrense en så kritisk brann, slik at den ikke rammer flere. Jeg er utrolig takknemlig og stolt over det som er gjort her, sier hun.

LES OGSÅ: Bergensarane hyllar brannvesenet

Brann i Nedre Hamburgersmau i Bergen