– Jeg gjør det ikke for pengene

Rune Lindbæk sier han ikke vil ha noen problem med å håndhilse på Röyksopp i Bergen tingrett i dag. – Vi er gamle kompiser, men rett skal være rett, sier han.

Rune Lindbæk

VIL KREDITERES: Rune Lindbæk fra Tromsø jobbet sammen med Torbjørn Brundtland blant annet sammen i Drum Island.

Foto: Beatservice

Rettssaken handler om rettighetene til låten «A Higher Place» på duoens album «Melody A.M.» fra 2001. Lindbæk mener han burde vært kreditert som låtskriver og hevder store deler er hentet fra «Lift», en låt som han og Torbjørn Brundtland skrev sammen til prosjektet Drum Island.

Röyksopp

NEKTER FOR LÅTTYVERI: Svein Berge og Torbjørn Brundtland mener Lindbæk ikke har rettigheter til låten.

Foto: Stian Andersen/royksopp.com

– Hadde ikke trodd det ble rettssak

– Dette er en veldig enkel sak. Jeg krever en tredjedel av «Higher Place». Vi har tidligere fått en tredjepart til å vurdere saken, og konklusjonen da gikk i min favør, sier Lindbæk.

– Vi har prøvd å ordne dette som gentlemen. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle havne i retten, men det skal bli godt å få dette ut av verden, sier Lindbæk til NRK.no.

– Hvordan blir det å møte gamle kompiser i en rettssal?

– Litt bisart. Jeg og Torbjørn har vært sammen i over tusen timer, hatt det kjempeartig sammen og laget masse tøff musikk. Jeg har bare gode minner og ellers godt forhold til dem begge, så dette er jo trist, sier Lindbæk.

– Gjør det ikke for pengene

Röyksopps advokat Harald Bjelke jr. sa til NRK.no søndag at Torbjørn Brundtland og Svein Berge ikke er enige i at Lindbæk har rettigheter til «A Higher Place». De mener også at Lindbæk ikke burde stått oppført som låtskriver hos Tono for Drum Island-låten «Lift».

– Jeg gjør ikke dette for pengenes del, det har aldri vært motivasjonen. Jeg er stor fan av musikken deres og Torbjørn er kanskje verdens beste programmerer. Jeg vil ikke ha noen særbehandling, men jeg har ryggmarg og vil ha rettigheter til det som er mitt, sier Lindbæk.

Deler av kravet foreldet

Det er satt av fem dager til rettssaken, som starter i Bergen tingrett mandag morgen. Retten har tidligere slått fast at deler av Lindbæks opprinnelige pengekrav er foreldet. Hvis han får medhold i retten, gir det kun grunnlag for å kreve erstatning for tapte inntekter fra 22. mai 2009.