Hopp til innhold

Robyn og Röyksopp til Jimmy Kimmel

Robyn og Röyksopp spiller utsolgte konserter i USA. I kveld gjester de skandiaviske popstjernene det populære talkshowet Jimmy Kimmel Live.

De suste inn på 14. plass med samarbeidsplata Do It Again. NRK møtte dem for slippfesten for albumet i Bergen.

Se Dagsrevyen-innslag om Robyn og Röyksopp.

Den skandinaviske artistkonstellasjonen Robyn og Röyksopp gjør det stort i USA om dagen.

Da verdensstjernene forente krefter og ga ut kortalbumet «Do it agian» i begynnelsen av juni, rykket de rett inn til en 14. plass på de amerikanske albumlistene.

Dette er en Billboard-plassering ingen andre nordmenn har nådd første uke.

– Jeg har hatt singler på topp ti, men aldri et album så langt oppe. Det er det som er så gøy med dette, syns jeg. At folk har gått inn for å kjøpe hele greien, ikke bare én låt, sa Robyn da i et intervju med NRK.

De siste dagene har Robyn og Röyksopp spilt utsolgte konserter i Seattle, San Francisco og søndag i Hollywood Bowl i Los Angeles.

I kveld spiller de på talkshowet «Jimmy Kimmel Live!».

Den norske duoen Nico & Vinz gjestet samme show for to uker siden, og etter opptredenen føk osloduoen oppover listene. Nico & Vinz ligger nå på en 4.plass på Billboard-lista.

Jimmy Kimmel Live er et av de største talkshow-programmene i USA, og trekker flere millioner tv-tittere til skjermen. En opptreden på showet betyr også mye for Robyn og Röyksopp.

– Det er klart det spiller en stor rolle. Det er viktig for oss. I dette landet har de fortsatt mye musikk på TV. Men USA er ekstremt stort, og det er veldig vanskelig å nå bredt ut, bli spilt mye på radio eller selge masse plater, sier Robyn i et intervju med Aftenposten.

Laster Twitter-innhold

Svenske Robyn har på egenhånd sanket inn ti svenske Grammy-priser, mens norske Röyksopp har dratt inn seks norske Spellemann-priser.

Røyksopp og Robyn spiller på hovedscenen på Øyafestivalen fredag 8. august.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)