Robyn og Röyksopp til Jimmy Kimmel

Robyn og Röyksopp spiller utsolgte konserter i USA. I kveld gjester de skandiaviske popstjernene det populære talkshowet Jimmy Kimmel Live.

De suste inn på 14. plass med samarbeidsplata Do It Again. NRK møtte dem for slippfesten for albumet i Bergen.

Se Dagsrevyen-innslag om Robyn og Röyksopp.

Den skandinaviske artistkonstellasjonen Robyn og Röyksopp gjør det stort i USA om dagen.

Da verdensstjernene forente krefter og ga ut kortalbumet «Do it agian» i begynnelsen av juni, rykket de rett inn til en 14. plass på de amerikanske albumlistene.

Dette er en Billboard-plassering ingen andre nordmenn har nådd første uke.

– Jeg har hatt singler på topp ti, men aldri et album så langt oppe. Det er det som er så gøy med dette, syns jeg. At folk har gått inn for å kjøpe hele greien, ikke bare én låt, sa Robyn da i et intervju med NRK.

De siste dagene har Robyn og Röyksopp spilt utsolgte konserter i Seattle, San Francisco og søndag i Hollywood Bowl i Los Angeles.

I kveld spiller de på talkshowet «Jimmy Kimmel Live!».

Den norske duoen Nico & Vinz gjestet samme show for to uker siden, og etter opptredenen føk osloduoen oppover listene. Nico & Vinz ligger nå på en 4.plass på Billboard-lista.

Jimmy Kimmel Live er et av de største talkshow-programmene i USA, og trekker flere millioner tv-tittere til skjermen. En opptreden på showet betyr også mye for Robyn og Röyksopp.

– Det er klart det spiller en stor rolle. Det er viktig for oss. I dette landet har de fortsatt mye musikk på TV. Men USA er ekstremt stort, og det er veldig vanskelig å nå bredt ut, bli spilt mye på radio eller selge masse plater, sier Robyn i et intervju med Aftenposten.

Laster Twitter-innhold

Svenske Robyn har på egenhånd sanket inn ti svenske Grammy-priser, mens norske Röyksopp har dratt inn seks norske Spellemann-priser.

Røyksopp og Robyn spiller på hovedscenen på Øyafestivalen fredag 8. august.

Kulturstrøm

 • Første skeive Pixar-figur

  Den komande filmen «Fremad» vil vere den første animerte Disney-Pixar-filmen med ein opent homofil figur, meldar Disney. Det er politikvinna Spector som sjølv snakkar om sin kvinnelege kjærast i filmen.

  Officer Specter fra Disney-Pixar-filmen «Fremad»
  Foto: Disney
 • Erling Sandmo er død

  Historikeren, forfatteren og musikkanmelderen Erling Sandmo (56) døde brått fredag, på skitur. Han var nylig ansatt som leder for Nasjonalblibliotekets nye kartsenter, og har gitt ut flere bøker, sist om sjømonstre i kart og litteratur. Han er også kjent som programleder i NRK P2s musikkprogram På sporet.

  Professor Erling Sandmo i Kartsenteret ved Nasjonalbiblioteket
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • For drøy for Frp-politiker

  Frp-stortingsrepresentant syns det er hårreisende at det offentlige støtter kunstnere som bruker kjønnsorganer, kroppsvæsker eller avføring i kunsten. Kulturminister Abid Raja mener at det blir helt feil at politikere skal gå inn og bestemme hvem som skal få støtte til kunst.