Robyn og Röyksopp til Jimmy Kimmel

Robyn og Röyksopp spiller utsolgte konserter i USA. I kveld gjester de skandiaviske popstjernene det populære talkshowet Jimmy Kimmel Live.

De suste inn på 14. plass med samarbeidsplata Do It Again. NRK møtte dem for slippfesten for albumet i Bergen.

Se Dagsrevyen-innslag om Robyn og Röyksopp.

Den skandinaviske artistkonstellasjonen Robyn og Röyksopp gjør det stort i USA om dagen.

Da verdensstjernene forente krefter og ga ut kortalbumet «Do it agian» i begynnelsen av juni, rykket de rett inn til en 14. plass på de amerikanske albumlistene.

Dette er en Billboard-plassering ingen andre nordmenn har nådd første uke.

– Jeg har hatt singler på topp ti, men aldri et album så langt oppe. Det er det som er så gøy med dette, syns jeg. At folk har gått inn for å kjøpe hele greien, ikke bare én låt, sa Robyn da i et intervju med NRK.

De siste dagene har Robyn og Röyksopp spilt utsolgte konserter i Seattle, San Francisco og søndag i Hollywood Bowl i Los Angeles.

I kveld spiller de på talkshowet «Jimmy Kimmel Live!».

Den norske duoen Nico & Vinz gjestet samme show for to uker siden, og etter opptredenen føk osloduoen oppover listene. Nico & Vinz ligger nå på en 4.plass på Billboard-lista.

Jimmy Kimmel Live er et av de største talkshow-programmene i USA, og trekker flere millioner tv-tittere til skjermen. En opptreden på showet betyr også mye for Robyn og Röyksopp.

– Det er klart det spiller en stor rolle. Det er viktig for oss. I dette landet har de fortsatt mye musikk på TV. Men USA er ekstremt stort, og det er veldig vanskelig å nå bredt ut, bli spilt mye på radio eller selge masse plater, sier Robyn i et intervju med Aftenposten.

Laster Twitter-innhold

Svenske Robyn har på egenhånd sanket inn ti svenske Grammy-priser, mens norske Röyksopp har dratt inn seks norske Spellemann-priser.

Røyksopp og Robyn spiller på hovedscenen på Øyafestivalen fredag 8. august.

Kulturstrøm

 • Kraftsalve mot egen bransje

  – Vi må samarbeide med myndighetene for å beskytte noe som er mye viktigere enn teknologi; demokratiet. Det var her før oss, og det må eksistere og fungere etter oss, sier Brad Smith, president i Microsoft i et intervju med NPRs All Things Considered. Les hele saken i NRKBeta.

  Brad Smith
  Foto: GARY HE / Reuters/Scanpix
 • Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

  Dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar. I filmen forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem da de var barn.

  Leaving neverland