Robyn og Röyksopp til Jimmy Kimmel

Robyn og Röyksopp spiller utsolgte konserter i USA. I kveld gjester de skandiaviske popstjernene det populære talkshowet Jimmy Kimmel Live.

De suste inn på 14. plass med samarbeidsplata Do It Again. NRK møtte dem for slippfesten for albumet i Bergen.

Se Dagsrevyen-innslag om Robyn og Röyksopp.

Den skandinaviske artistkonstellasjonen Robyn og Röyksopp gjør det stort i USA om dagen.

Da verdensstjernene forente krefter og ga ut kortalbumet «Do it agian» i begynnelsen av juni, rykket de rett inn til en 14. plass på de amerikanske albumlistene.

Dette er en Billboard-plassering ingen andre nordmenn har nådd første uke.

– Jeg har hatt singler på topp ti, men aldri et album så langt oppe. Det er det som er så gøy med dette, syns jeg. At folk har gått inn for å kjøpe hele greien, ikke bare én låt, sa Robyn da i et intervju med NRK.

De siste dagene har Robyn og Röyksopp spilt utsolgte konserter i Seattle, San Francisco og søndag i Hollywood Bowl i Los Angeles.

I kveld spiller de på talkshowet «Jimmy Kimmel Live!».

Den norske duoen Nico & Vinz gjestet samme show for to uker siden, og etter opptredenen føk osloduoen oppover listene. Nico & Vinz ligger nå på en 4.plass på Billboard-lista.

Jimmy Kimmel Live er et av de største talkshow-programmene i USA, og trekker flere millioner tv-tittere til skjermen. En opptreden på showet betyr også mye for Robyn og Röyksopp.

– Det er klart det spiller en stor rolle. Det er viktig for oss. I dette landet har de fortsatt mye musikk på TV. Men USA er ekstremt stort, og det er veldig vanskelig å nå bredt ut, bli spilt mye på radio eller selge masse plater, sier Robyn i et intervju med Aftenposten.

Laster Twitter-innhold

Svenske Robyn har på egenhånd sanket inn ti svenske Grammy-priser, mens norske Röyksopp har dratt inn seks norske Spellemann-priser.

Røyksopp og Robyn spiller på hovedscenen på Øyafestivalen fredag 8. august.

Kulturstrøm

 • Ynskjer betalt for teater-strøyming

  Skodespelarforbundet vil ha teater-strømming inn i tariffavtalen med arbeidsgjevarforeninga Spekter. Ny hovudforhandling er neste år. Førebels er det NRK og nyoppstarta Applaus Scene som tilbyr strøyming av teater, skriv Klassekampen. (NTB)

 • Legger ned nesten alle butikkene

  Platekompaniet tapte 55 millioner kroner de siste fem årene. Nå legges nesten alle butikkene ned. Kun tre får bestå. De siste ni årene har inntektene falt hvert eneste år. I fjor var salget 345 på millioner kroner, mot 657 millioner i toppåret 2009.

 • Til topps på bestselgerliste

  Få dager etter at Jo Nesbøs nyeste Harry Hole-krim «Kniv» ble lansert i Storbritannia, gikk den til topps på den britiske bestselgerlisten. Det melder NTB. – Det er veldig stas, sier Jo Nesbø i en kommentar. Det er ikke første gang Nesbø har gått rett hjem hos sine britiske lesere: I 2014 toppet han blant annet den generelle listen med «Politi».

  Jo Nesbø
  Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK