Hopp til innhold

Politiet har pågrepet 87 selgere og brukere

Store narkoaksjoner mot miljøet i Nygårdsparken.

Nygårdsparken politi rusmiljø

87 PÅGREPET: Politiet forbereder seg til Nygårdsparken skal stenges i sommer, og bruker store politistyrker for å bryte opp rusmiljøet.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Politiet i Bergen har den siste drøye uken drevet en omfattende uroaksjon rettet hovedsaklig mot rusmiljøet i Nygårdsparken. Så mange som 87 selgere og brukere er hittil pågrepet, skriver Bergens Tidende.

Politiet har skrevet ut 50 forelegg. Rundt 20 av de pågrepne er havnet i arresten. Åtte personer er fremstilt for varetekt, av dem syv utlendinger uten lovlig opphold. Flere personer er også anmeldt i saker som trolig vil ende med tiltale og rettssak, ifølge avisen.

Det er også beslaglagt narkotika og våpen.

– Noen av enkeltbeslagene vi har gjort, er relativt store på gatenivå. Vi har tatt både heroin, marihuana, hasj, amfetamin og piller. Vi har også beslaglagt kniver og økser, sier politistasjonssjef Olav Valland til BT.

Mann fengslet i fire uker

I går skrev NRK om en mann i slutten av 30-årene som ble fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for brudd på straffelovens § 162, annet ledd, som innebærer grov narkotikaforbrytelse.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette per nå. Dette får vi komme tilbake til etter hvert, sa politiadvokat Sylvia Myklebust.

I tingretten fikk politiet medhold i at mannen blir fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i isolasjon.

Forbereder seg på parkstenging

Aksjonen er en del av den økte innsatsen mot åpne russcener i Bergen. I forbindelse med at Nygårdsparken stenges for oppussing i sommer, skal politiet opprette en tolv mann stor innsatsgruppe.

I tillegg åpner kommunen nye mottaks- og oppfølgingssentre for rusavhengige, mens Helse Bergen etablerer nye sprøyterom.

– Jeg håper samarbeidet med kommunen og Helse Bergen gjør at vi lykkes. Da tror jeg på en forandring som i hvert fall vil gi oss mindre synlige, åpne russcener i byen, sier Valland til BT.