275 ansatte må ut i løpet av helgen: – Rusk og rask skal med

RÅDHUSET I BERGEN (NRK): Det er kø på transporten når flyttekassene skal bort. Ingeniørene utelukker ikke at arbeidet kan ta lenger tid enn planlagt.

Flytting fra Rådhuset i Bergen

EN ESKE: Datamaskinen og en eske med resten fra kontoret er det Gunn Elisabeth Heggestad har med seg.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Rapporten fra firmaet Smidt og Ingebrigtsen AS, førte til at ledelsen i Bergen kommune torsdag bestemte at alle måtte ut av rådhuset før mandag.

Rapporten viser at rådhuset ikke er trygt, og betongsøylene er i farlig forfatning.

– Nå skal alle de synlige skadene på søylene i 2. til 5. etasje repareres. Så skal en gjøre noen eventuelle forsterkninger i plan to i samme periode, sier ingeniør Tom Ingebrigtsen.

Arbeidet er estimert til å ta 14 dager. Men Ingebrigtsen ser ikke bort fra at det kan bli avdekket enda mer arbeid når de nå starter på undersøkelsene.

– Det vil vi se når vi har startet. Vi har gode intensjoner om å bli ferdig med dette arbeidet innenfor perioden. Men vi må se på de undersøkelsene vi gjør om vi kommer helt i mål, sier Ingebrigtsen.

Bergen rådhus

FASADE: Mandag starter arbeidene med utbedringene av rådhuset i Bergen.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Ullsokkene må med

De ansatte i Bergen kommune ble torsdag ettermiddag fortalt at det sto dårlig til med bygget, og at de skulle pakke sakene sine og flytte i midlertidige lokaler.

Dermed var det frem med pappesker, tusjer og tape.

– Det er en del rusk og rask vi skal ha med. Her er det strikkejakke, ullsokker, skjermer, kabler, tastatur og datamaskin. Livet vårt er i denne esken nå, sier Anne Kristine Johannessen.

Hun og Marianne Engum jobber sammen med å få pakket kassene. De to er enige om at det er litt styr, men det viktigste nå er at de har en forsvarlig arbeidsplass.

Flytting på rådhuset

PAPPESKER: Det må noen esker og noen meter med tape til når et helt rådhus skal flytte. Her hjelpes Marianne Engum og Willy Torgrimsen ad for å få ting dit det skal.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Utenfor står Gunn Elisabeth Heggestad med en stabel flyttekasser. Nå gjenstår det å finne ut hvilken bil som kan ta hennes ting til det som blir hennes kontor de neste to ukene.

– Jeg tror det kommer til å gå lengre tid enn de 14 dagene, og det er helt greit. Kanskje burde de bare tatt alt det planlagte arbeidet nå. Nei, det skal gå bra dette, sier hun.

Planlagt rehabilitering

Det har lenge vært planlagt en rehabilitering av bygget. Den skulle gjennomføres våren 2019. Ifølge byrådsleder Harald Schjelderup skal denne jobben fortsatt gjøres, med den nye rapporten kommunen sitter på gjør at de ønsker å starte nå.

– Vi har allerede ryddet en del her på grunn av den planlagte ombyggingen av rådhuset. Så hos oss er det vel stort sett datamaskinen og en eske på hver som skal med, sier administrasjonssjef for avdelingen barnehage, skole og idrett, Kari Øvrebø.

De ansatte flyttes videre til andre bygg kommunen disponerer i byen.

Flytting fra Rådhuset i Bergen

STOLLEKEN: Hver ansatt sin kontorstol. Det betyr at mange stoler skal fraktes ut av rådhuset og til nye lokaler.

Foto: Leif Rune Løland / NRK