Ti personer tatt i dopingaksjon i bergensområdet

Politiet i Bergen har den siste uken siktet ti personer for bruk og besittelse av dopingmidler. Også narkotiske stoffer er beslaglagt i aksjonen.

Politihuset i Bergen

POLITIET BEKYMRET: Fem av de siktede har tilknytning til utelivsbransjen i Bergen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Alle de ti er menn i 20- og 30-års alderen fra Bergen, Sotra og Askøy.

– Ved ransakelsene, som er gjort på en rekke adresser, er det gjort beslag av ulike dopingmidler i tablettform, ulike former av anabole steroider og veksthormoner, sier politiadvokat Mats Henriksen i Vest politidistrikt til NRK.

Det er også gjort beslag av narkotika, da hovedsakelig MDMA/ecstasy og hasj i tillegg til kontantbeløp av noe størrelse.

I ett tilfelle er det også funnet ulovlige våpen og kantbeløp av en viss størrelse. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere tilsvarende ransakelser.

Flere med jobb på utesteder

Personene som er siktet har ulik bakgrunn, men har til felles interesse for trening og kroppsbygging. Politiet ser også med bekymring på at fem av de siktede har tilknytning til vaktbransjen på utesteder i Bergen.

– Dette ser vi svært alvorlig på. Med tanke på økt utelivsvold er det et stort behov for skikkede dørvakter, og dopingbruk er ikke forenlig med å skulle utøve trygg og forsvarlig vaktvirksomhet, sier politiadvokat Mats Henriksen.

Politiet lover nå skjerpet oppsyn med utelivsbransjen i Bergen i tiden som kommer. De bekrefter at en del av de ti siktede kjenner hverandre, men ønsker ikke å gå nærmere inn på dette så lenge etterforskningen pågår.

Også annen kriminalitet

Politiet mener å se en sammenheng mellom dopingbruk og annen kriminalitet.

– Det kan være saker om seksuell tilnærming, familievold, generell vold på byen og trafikkforseelser, sier Mats Henriksen.

– Også i denne aksjonen er det personer som er tidligere straffet. Det er imidlertid også andre siktede som er ukjente for politiet fra før.

Politiet ser svært alvorlig på saken. De ønsker å slå hardt ned på det de kaller dopingkriminalitet.