- Etterlystes far var i Bergen

Faren til etterlyste Farouk Abdulhak avviser at sønnen kan ha forlatt Storbritannia i hans privatfly. Flyet var nemlig i Bergen.

Bergen Lufthavn Flesland
Foto: Sannum, Tore / Scanpix

Farouk Abdulhak

- KAN IKKE HA BRUKT PRIVATFLYET: En talsmann for Farouk Abdulhaks far, benekter at den etterlyste 21-åringen kan ha rest fra Storbritannia i familiens privatfly.

Det er det britiske politiet som mener etterlyste Farouk Abdulhak dro fra Storbritannia til Jemen like etter det som antas å være Martine Vik Magnussens dødstidspunkt. Farouk var blant de siste som skal ha sett den norske 23-åringen i live.

Vik Magnussen forsvant i 03-tiden natt til fredag 14. mars.

- Flyet var lettet

Medier har hevdet at den ettersøkte brukte farens privatfly ut av Storbritannia, men til Dagbladet.no sier i dag Farouk Abdulhaks far – via sin talsmann direktør David Wilson i Bell Pottinger Public Relations, at dette er helt umulig.

- Det er definitivt, kategorisk feil. Det er helt umulig at det har skjedd. Mr. Saher fløy faktisk ut av Storbritannia i privatflyet sitt på torsdag 13. mars rundt klokka 18.30 fra Farnborough Airport til Bergen i Norge, for et forretningsmøte. Dagen etter brukte han flyet til Kairo der han ankom fredag kveld. I Kairo tilbrakte han tiden med familiemedlemmer, før han fløy videre til Jemen lørdag ettermiddag og dro hjem, sier Wilson til Dagbladet.no.

Opplysningene samsvarer med trafikklistene fra Bergen lufthavn Flesland, som VG Nett har fått tak i.

Der er det registrert at et fly av typen Falcon Jet F2TH lettet fra Bergen klokken 14.39 fredag 14. mars. Dette er samme type fly som milliardærfamilien eier. Ingen andre fly av denne typen lettet ifølge VG Nett fra flyplassen denne dagen.

Martine Vik Magnussen

FUNNET DØD: 23 år gamle Martine Vik Magnussen forsvant i 03-tiden natt til fredag 14. mars.

Foto: Privat

- Farouk var ikke ombord

Talsmannen opplyser videre at den etterlystes far ikke eier mer enn ett fly, og at dette altså ikke var i nærheten av London.

- Flyet var garantert i disse to landene hele denne lørdagen og dro ikke tilbake til London. Jeg har akkurat dobbeltsjekket dette med Mr. Saher, og dette vil flyplassmyndigheter og passkontroll kunne bekrefte, understreker Wilson.

Sammen med milliardæren reiste hans bror og en annen forretningsmann med flyet.

- Sønnen var definitivt ikke ombord, sier Wilson til Dagbladet.no.