Prøvde å bryte seg inn for å stjele Kalle (5)

Matmor Veronica Friis Frydenlund følte seg truet og fikk smelt døra igjen i siste liten. Hun er sikker på at tre utenlandske menn forsøkte å stjele Kalle.

Hundetyver forsøkte å stjele 5 år gamle Kalle i Larvik

SE VIDEO: Noen forsøkte å stjele hunden Kalle.

I en leilighet utenfor Larvik sitter ei jente i 20-årene i en sofa. I fanget hennes ligger den fem år gamle cocker spanielen Kalle. Han koser og strekker seg i fanget til matmor.

– Heldigvis gikk det bra, sier Veronica.

Hun er imidlertid fortsatt preget av den dramatiske hendelsen fra dagen før.

Les også:

De var truende – Kalle gjemte seg bak meg

Mandag ettermiddag parkerer en hvit Mercedes kassebil utenfor leiligheten til Veronica. Ut av bilen kommer tre menn i alderen 25 til 35 år. De er tettbygde og veltrente.

Mennene banker på Veronicas dør, og sier at de ønsker å kjøpe hunden Kalle for 20.000- 30.000 kroner.

Veronica avslår og sier at hunden ikke er til salgs, noe som gjør at mennene forsøker å ta seg inn i leiligheten. Kalle gjemmer seg bak Veronica og begynner å bjeffe.

–Når Kalle, som er så rolig, begynte å bjeffe så skjønte jeg at det var alvor.

Veronica Friis Frydenlund

Les også:

Fortsatte med å rive i døra

Veronica fikk i siste øyeblikk smelt døra igjen og låst. Mennene fortsatte å rive i dørklinken og banke på vinduene i leiligheten.

De snakket både gebrokkent norsk samt et annet språk seg imellom, som Veronica mener var et østeuropeisk språk. Etter 10 minutter gav de opp og kjørte av gårde i høy fart.

–Jeg kommer nok til å passe på at jeg går tur med Kalle på steder der jeg vet det er mye folk.

Veronica Friis Frydenlund

Forsøkte å stjele Cocker Spaniel hunden Kalle

Veronica Friis Frydenlund passer ekstra godt på Kalle etter hendelsen

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Kommer til å passe på

Hendelsen har satt sitt preg på den unge jenta i Larvik. Veronica sier at hun i tiden fremover kommer til å legge lufteturene til steder der hun vet at det er mye folk.

– Kalle betyr jo alt for meg, han er liksom ungen min, avslutter hun.

Observert flere steder i Vestfold

Ifølge et interaktivt kart som ligger ute på sosiale medier er den aktuelle hvite varebilen observert fire steder i Vestfold de siste dagene - fra Holmestrand til Larvik.

Da mennene banket på hos Veronica hadde bilen norske, grønne varebilskilt, men flere på sosiale medier mener at banden trolig bytter skilt på bilen jevnlig.

Politiet ber hundeeiere være oppmerksomme og ber folk om å varsle om de ser noe mistenkelig i forbindelse med en hvit kassebil.