Bistandsadvokat: – Burde vært tiltalt for drap

AGDER LAGMANNSRETT (NRK): Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt mener eks-politimannen burde vært tiltalt for drap etter hendelsene på Breviksbrua, og han krever at tingrettens dom oppheves. Klomsæt sier han vurderer å ta saken videre til Strasbourg.

Sigurd Klomsæt

Sigurd Klomsæt er bistandsadvokat for de etterlatte etter Linn Madelen Bråthen.

Foto: Tom Ole Buaas

Klomsæt mener at det har skjedd alvorlige feil i sakshåndteringen i forbindelse med Linn Madelen Bråthens død ved Breviksbrua.

Klomsæt ba i lagmannsretten i dag derfor om at tingrettens dom oppheves. Han sa i retten at han er klar over at det er uvanlig, men at han ønsker å prøve saken videre i systemet. Bistandsadvokaten mener at tiltalte burde vært tiltalt for drap.

– Jeg mener det er begått så alvorlige krenkelser av menneskerettighetsbestemmelsene, både hva angår retten til liv og retten til familieliv, sier Klomsæt til NRK.

Kan ta saken til Strasbourg

Sigurd Klomsæt er i lagmannsretten bistandsadvokat for Linn Madelen Bråthens samboer og familie. Han har erstattet Niels-Christian Schelver Petersen og Vibeke Hein Bæra, som var bistandsadvokater under tingrettens behandling av saken.

– Hvis ikke lagmannsretten er enig med meg, blir det vel naturlig å ta saken til høyesterett. Hvis heller ikke høyesterett er enig, har vi seks måneder på oss til å klage saken inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier Klomsæt.

BAKGRUNN: Politimann tiltalt etter hendelsen på Breviksbrua

Ikke grunnlag for drapstiltale

Subsidiært ba Klomsæt om at tiltalte blir dømt til å betale erstatning til de etterlatte etter rettens skjønn.

I aktors prosedyre ble også tiltalen et tema. Aktor Kjetil Omholt sa at han forstår at de etterlatte kan ha en annen magefølelse, men at det ikke er grunnlag for en annen tiltalte.

Omholt sa at det ikke er mulig å prøve en sak for retten uten at det er grunnlag for det, selv om mange, også redaktører, ser ut til å tro dette.