Hopp til innhold

The Dogs lager kumlokk til fansen

– Tenk deg en full mann som gjør et dårlig valg på vei hjem fra konsert. 42 kilo er ganske tungt å drasse med seg hjem, sier Kristopher Schau i The Dogs.

The dogs kumlokk

OUR TOWN; OUR RULES: The Dogs har støpt egne kumlokk med en klar beskjed; vår by, våre regler. Håpet til bandet er at ett av lokkene skal bli plassert utenfor konsertstedet Rockefeller i Oslo.

Foto: Nils Skumsvoll

Det startet som et vilt påfunn blant medlemmene i The Dogs. De ville lage noe de tror må være verdens tyngste «bandmerch», ekte kumlokk med bandets logo.

Denne uka dro de forventningsfulle til Ulefos Jernværk for å følge produksjonen.

– Det er noe med å ha en idé som kommer opp i full fart. Så bare skjer det, sier frontfigur Kristopher Schau.

The dogs støper kumlokk

SPENT: Kristopher Schau venter spent på resultatet.

Foto: Nils Skumsvoll

Produsert i konsertvarme

Inne i fabrikken fikk The Dogs se at ett tonn støpejern bli fylt i formene. Til sammen 20 kumlokk som skulle støpes med rockernes logo.

– Det er ganske sprøtt. Her inne i jernverket er det nøyaktig konsertvarme akkurat nå. Akkurat den samme temperaturen som du får på en liten klubb.

Etter to timers venting kommer resultatet ut fra samlebåndet, med ett smell og til stor jubel fra bandmedlemmene.

– Det var nervepirrende. Det var akkurat som å være inne på en fødestue med 40 fødende kvinner. Så vet du at snart kommer din unge ut av én av dem, men du vet aldri når den kommer. Så plutselig, etter mange skuffelser, kommer din baby, sier Kristopher Schau.

The dogs kumlokk

FULGTE MED: Bandet fikk følge prosessen med produksjonen av lokkene.

Foto: Nils Skumsvoll

Vil eie Rockefeller

Kumlokkene til The Dogs er laget av resirkulert jern, og veier 42 kilo. Lokkene er helt funksjonelle og ett av dem har allerede blitt solgt. Det ble donert bort til P3-aksjonen, og gikk under hammeren for 10.700 kroner.

Kristopher Schau tror at de som kjøper kumlokket i fylla etter en konsert kan komme til å slite på hjemturen. Han har en drøm om hvor ett av kumlokkene skal ligge.

– Det viktigste for meg er å få et lokk plassert utenfor konsertstedet Rockefeller i Oslo. Så når alle andre band skal rulle inn stæsjet sitt, så blir de nødt til å rulle det over vår logo. Så tenker de at det skal bli gøy i kveld, men å ja – det er jo The Dogs som eier Rockefeller.

The dogs kumlokk

20 LOKK: 20 i tallet, og kanskje verdens tyngste bandeffekter.

Foto: Nils SKumsvoll

Ulefos Jernværk ble etablert allerede i 1657, og produserer mer enn 100.000 kumlokk i året. De har laget rundt 500 ulike kumlok, men aldri før for et rockeband.

– Dette synes vi er kjempegøy. Det gir Ulefoss jernverk en helt unik mulighet til å vise seg frem på en litt annen måte, sier direktør Espen Rasmussen.