Hopp til innhold

Slik har Odd det i Moldova

Odd-direktør Einar Håndlykken forteller fra Moldova at spillerne er oppgitt over at Bentley ikke slipper inn i landet.

Odd i Moldova

MOLDOVA: Odd er klar for sitt første internasjonale oppgjør siden kampen mot Feyenoord i 2002.

Foto: Åsmund Brøvig

– Det går greit med Bentley. Han er på flyplassen med en madrass og en dyne, kan Håndlykken fortelle i dag tidlig.

Har ennå ikke gitt opp

Han sier at det selvsagt kummerlige forhold for Bentley, og ikke slik klubben ønsker det.

Bentley

Bentley kom til Odd som 17-åring og har spilt for klubben i flere sesonger.

Foto: Tom Ole Buaas

– Men vi har ikke gitt opp å få ham inn, og jobber videre med det, sier Håndlykken.

Siste sjanse for å lykkes er at norske myndigheter skal forsøke å hjelpe til. Det skal være kontakt mellom norske og moldovske myndigheter nå på morgenkvisten.

– Det er det siste håpet vi har for å ordne dette. Blir det ikke fikset i løpet av noen få timer, blir det ikke kamp på Bentley i kveld, sier Håndlykken.

Forskjellige beskjeder

Han forteller at de andre spillerne er oppgitt over at Bentley ikke slipper inn, men at de forsøker å konsentrere seg om det de skal gjøre.

Hvordan situasjonen med Bentley oppstod, sier Håndlykken var fordi reiseselskapet undersøkte i forkant, og var i kontakt med den moldovske ambassaden, som sa at han ikke måtte ha en egen visumsøknad fordi han har norsk oppholdstillatelse. Bentley er nemlig fra Nigeria.

– Men da vi kom ned hit, sa de at han måtte ha eget visum. Så han ble holdt igjen.

Odd i Moldova

Einar Håndlykken forteller at spillerne har det bra i Moldova, selv om de er preget av at en lagkamerat holdes igjen på flyplassen.

Foto: Åsmund Brøvig

– Skal slå godt fra oss

Til tross for den uheldige situasjonen med spilleren som ikke får forlate flyplassen, og at dette preger klubben litt i forberedelsene til kampen, sier Håndlykken at de har det godt i Moldova.

– Alt er trygt og godt. I går trente vi på stadion, og gressmatta er helt super. Så alt ligger til rette, og vi håper å gjøre en god kamp slik at det blir spennende i Skien om en uke, sier Odd-direktøren.

– Vi tror vi møter et godt lag. De har slått ut sterke lag fra Europa de siste årene, og har tre veldig gode brasilianere. Men vi har et godt lag vi også. Vi tror vi kan slå godt fra oss her nede.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark