Hopp til innhold

Politiets innsats skal granskes

Spesialenheten skal granske om Vestfold politidistrikt gjorde nok da en leietaker skal ha forsøkt å drepe en huseier på Bakke gård i Holmestrand i fjor.

Brann i Holmestrand

Både våningshus, en sidebygning og en bil ble ødelagt under brannen på Bakke gård på Eplerød.

Foto: Stener Kalberg

Granskingen til Spesialenheten for politisaker kommer etter at fornærmede i saken anmeldte politiet for grov uforstand i tjenesten.

Hun mener politiet og brannvesenet brukte altfor lang tid på å komme seg til gården, melder TV 2.

– Innholdet i anmeldelsen sett i sammenheng med de dokumenter vi har sett fra politiet, gjør at vi har besluttet å iverksette etterforskning, sier etterforskningsleder Rune Fossom i Spesialenheten avdeling øst.

Les også:

Tiltalt for drapsforsøk

Kvinnens 54 år gamle leietaker er tiltalt for å ha forsøkt å drepe henne 28. juni 2013. Han skal ha skutt henne i skulderen og satt fyr på huset hennes.

Den 66 år gamle kvinnen, som hadde låst seg inn på toalettet i andre etasje, måtte hoppe ut av vinduet.

Les også:

Rettssaken mot leietakeren startet i Nordre Vestfold tingrett tirsdag, og skal etter planen vare i tre dager. Statsadvokaten ber om at mannen dømmes til tvunget psykisk helsevern. Mannen har selv erkjent at han forsøkte å drepe kvinnen.

Også i retten tirsdag kritiserte fornærmede politiets arbeid i forbindelse med hendelsen. Blant annet sa hun at hun ble bedt om å «snakke saktere og puste med magen» av damen på politisentralen, da hun ringte politiet etter at hun hadde blitt skutt og befant seg i det brennende huset.

– Imøteser resultatet

Politimester Rune Bård Hansen i Vestfold politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken.

– Så lenge saken skal etterforskes ønsker jeg ikke å si noe om dette. Det jeg kan si er at det ikke ligger noe dramatisk i at Spesialenheten etterforsker en sak vi har vært involvert i. Vi tar det til etterretning og imøteser resultatet, sier Hansen til TV 2.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

En blodig Trump med en hevet knyttneve like etter attentatforsøket. Bak ham veiver det amerikanske flagget.

Senator fra Telemark etter Trump-attentat: – Vi må roe oss ned

Mannskaper fra flere nødetater står ved en båthavn på Tjøme.

Funn av død kvinne etter leteaksjon på Tjøme