Hopp til innhold

Siktet for drapsforsøk etter skyting i Larvik

En mann er skutt i Larvik og tre menn er pågrepet.

Tre personer er siktet etter at en mann ble skutt natt til tirsdag.

En mann ble pågrepet inne i leilighetskomplekset. De to andre ble pågrepet utenfor.

– De tre er siktet for forsøk på drap eller medvirkning til dette, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NRK.

Han ønsker ikke å si hva de tre mennene har fortalt om hendelsen så langt.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningen, så det må vi holde for oss selv.

Motivet for handlingen er foreløpig ukjent.

Jon Anders Hasle er forsvareren til den ene siktede. Han forteller at hans klient nekter straffskyld. Advokat Kåre Jølberg, som er forsvareren til den andre mannen, ønsker ikke å kommentere saken nå. Det gjør heller ikke den tredje forsvareren, advokat Nils Christian Nordhus.

Skal ikke være livstruende skadd

Det var i 02.30-tiden natt til tirsdag at politiet ble varslet om skytingen i leilighetskomplekset i Larvik. En mann i 20-årene ble pågrepet på stedet. Det ble også søkt med hunder i området utenfor fordi politiet mente flere var innblandet, og like før klokken 06.00 ble ytterligere to personer pågrepet. Politiet kjenner til de tre fra før av.

Mannen som ble skutt ble først kjørt til sykehuset i Tønsberg, og deretter fløyet videre til Oslo universitetssykehus Ullevål. Han skal ikke være livstruende skadd, men politiet venter på en tilbakemelding fra sykehuset.

Politiet foretar avhør og gjør tekniske undersøkelser på stedet og området rundt. De har foreløpig ikke sikret seg våpenet som ble brukt.

Onsdag fremstilles de tre siktede for varetekstfengsling. Politiet ber om fire ukers fengsling med isolasjon på grunn av faren for bevisforspillelse.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark