Hopp til innhold

Nabo: – Vi hørte skudd

LARVIK (NRK): Tre menn er siktet for drapsforsøk eller medvirking til dette etter at en mann ble skutt i Larvik.

En grå dør med blod på.

Det er blod flere steder i gangene i bygget.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Det var i 02.30-tiden natt til tirsdag at politiet ble varslet om skytingen i et leilighetskompleks i Larvik. En av naboene forteller til NRK at han våknet av bråk.

– Vi sov, og så hørte vi noen banke på døren til naboen, veldig høyt. Vi hørte at noen åpnet døren, så smalt den igjen og så ble den åpnet igjen. Så hørte vi skudd og at folk løp ned gangene, sier mannen som bor i leilighetskomplekset i Larvik, hvor en annen mann ble skutt natt til tirsdag.

Naboen forteller videre at han valgte å vente et par minutter før han gikk ut av leiligheten sin.

– Da jeg åpnet døren, så jeg patronhylser på bakken og blod i gangen.

Nekter straffskyld

Tre personer er pågrepet etter skytingen. De er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. Politiet ønsker ikke å si noe om hva de tre har forklart så langt.

Jon Anders Hasle er forsvareren til den ene siktede. Han forteller at hans klient nekter straffskyld. Advokat Kåre Jølberg, som er forsvareren til den andre mannen, ønsker ikke å kommentere saken nå. Det gjør heller ikke den tredje forsvareren, advokat Nils Christian Nordhus.

Ifølge naboen har det har vært bråk mellom mannen som ble skutt og en av de pågrepne flere ganger den siste tiden.

– Han ene har banket på døren hans ganske ofte, men jeg vet ikke hva det gjelder, sier han.

Den ene siktede bor i samme bygg som mannen som ble skutt. Den andre bor et annet sted i Larvik og den tredje i drammensområdet. Motivet for handlingen er foreløpig ukjent.

Tre personer er siktet etter at en mann ble skutt natt til tirsdag.

En mann ble pågrepet i leilighetskomplekset. De to andre ble pågrepet utenfor.

Kontaktet politiet

Naboen NRK har snakket med ringte politiet, som ba ham holde seg innendørs. Da de kom, forklarte han hva han hadde hørt og sett.

– Han som ble skutt løp tydeligvis ned til en kamerat. Så banket han på døren og ba om å bli sluppet inn. Han ba ham lukke døren og ringe politiet med en gang.

Også denne naboen kontaktet politiet.

Ambulansen kjørte mannen til sykehuset i Tønsberg, og derfra ble han fløyet med helikopter til Oslo universitetssykehus Ullevål. Han var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehuset.

– Han skal ikke være livstruende skadd, men vi venter på en tilbakemelding fra sykehuset, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NRK i 9.45-tiden tirsdag.

Av hensyn til etterforskningen ønsker de ikke å opplyse om hvor mannen ble skutt.

Hundesøk utenfor bygget

Da politiet kom til stedet, ble først den ene siktede pågrepet. Politiet søkte videre med hunder i området fordi de mente flere var innblandet, og like før klokka 06.00 ble de to andre mennene, som hadde gjemt seg ute, pågrepet.

Politiet foretar avhør og gjør tekniske undersøkelser på stedet og området rundt. De har foreløpig ikke sikret seg våpenet som ble brukt. De opplyser at de kjenner til de tre siktede fra tidligere straffbare forhold, uten å ville si hva slags saker det er snakk om.

Onsdag fremstilles de tre siktede for varetektsfengsling. Politiet ber om fire ukers fengsling med isolasjon.

– Det er av hensyn til bevisforspillelse under etterforskingen, sier Pedersen.

Politisperring i trappeoppgangen i leilighetskomplekset.

Politiet ble varslet om skyteepisoden i 02.30-tiden natt til tirsdag og rykket ut. De har sperret av området og etterforsker saken videre.

Foto: Philip Hofgaard / NRK