– Det er for å få opp hastigheten per transaksjon, sier salgsjef Frank Lidahl i Odd Grenland.
Den snedige formuleringen betyr ikke noe annet enn at det er raskere å servere pølse i lompe enn pølse i brød.
Enklere å servere lomper
Og Lidahl får støtte fra pølseansvarlig Arild Handegard i Hønefoss.
– Det er enklere å servere lomper enn brød, men de må være gode. Dessuten selger vi mer, sier han til NRK.
Med unntak av Sandefjord får du bare lomper til pølsene overalt på Østlandet.
Les også:
Fikk skriftlig klage
Men i eliteserieklubber både på Sørlandet, Vestlandet og videre nordover, fnyser de av slikt tilbehør og kaller det et «Østlandsfenomen».
Frank Lidahl i Odd Grenland har sågar fått en skriftlig klage på pølsetilbehøret.
– Ja, det stemmer. En tilskuer var misfornøyd med tilbudet og sa: Lompe, det er skikkelig Oslo, her i Grenland vil vi ha pølse i brød.
Mellom to onder
Lidahl kan ikke love de pølse med brød-elskende tilskuerne et bedre tilbud i 2010-sesongen.
– Det går mye rasker å selge pølse og lompe, dermed blir kiosk-køene kortere og publikum mer fornøyd, sier han.
– Er det slik at av to onder velger publikum heller lompe enn å stå i en lang kioskkø?
– Ja, svarer Lidahl.
– Vi vil vurdere tilbudet i kioskene og eventuelt endre det i 2011, fortsetter han.
Men er du fortsatt i tvil om hva som smaker best? De fleste er enig om at tre poeng er bedre enn både brød og lompe.