Satser på eksport av vann til Kina

Om ikke mange dagene sendes den første konteineren med flaskevann av gårde. Håpet er at kineserne skal bli hektet på flaskevann fra Telemark.

Telemark Kildevann

Om få dager sendes flere titusen flasker med vann fra fabrikken til Telemark Kildevann i Fyresdal av gårde til Kina.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Dette er et prosjekt vi har jobbet med i et godt år, og nå er vi nær ved å sende den første leveransen av flaskevann til Kina, sier Leif Atle Viken, daglig leder i Telemark Kildevann i Fyresdal.

Norske og kinesiske samarbeidspartnere

Leif Atle Viken

Daglig leder i Telemark Kildevann, Leif Atle Viken, sier at både norske- og kinesiske samarbeidspartnere skal fronte produktet i Kina.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Viken forteller at selve produksjonen av vannet vil foregå i lokalene i Fyresdal, mens norske- og kinesiske samarbeidspartnere vil stå for markedsføringsbiten i Kina.

– Jeg skal ikke gå altfor mye inn på innholdet i avtalen, men det går ut på at vi har inngått et samarbeid med en seriøs og veldig flink gruppering som vil stå for alt det kommersielle. De vil stå for jobben med å bygge produktet, mens vi vil være en ren produsent.

– Hvordan fikk dere kontakt med de kinesiske samarbeidspartnerne?

– Vi jobber hele tiden med å se etter nye muligheter, og dette var en mulighet som dukket opp gjennom gode tips og gode kontakter fra tidligere.

Les også: Investerer 45 millioner i Bonaqua

Les også: - Har aldri gitt blomster før

Vi håper at dette kan bidra til at vi framover kan ansette flere mennesker.

Leif Atle Viken, daglig leder i Telemark Kildevann

Flaskevannet «Fjord»

Flasken som er beregnet på det kinesiske markedet, har fått eget design og navnet «Fjord.» Det vil også komme frem på flasken at vannet er produsert i Fyresdal. Viken har stor tro på at vannet fra Telemark skal falle i smak blant tørste kinesere.

– Det er mange kinesere, så dette har et stort potensial når det gjøres en god jobb der nede, sier Viken.

Ordføreren positiv

Viken er forberedt på at det kan ta noe tid før produktet slår an i Kina, men han håper satsingen vil gi positive resultater på sikt.

Erik Skjervagen

Erik Skjervagen, ordfører i Fyresdal, håper satsingen vil gi positive ringvirkninger i kommunen.

Foto: Laila Heimdal Skjervagen

– Vi er langsiktige i det vi gjør, og vi håper at dette kan bidra til at vi framover kan ansette flere mennesker og samtidig trygge de arbeidsplassene som allerede eksisterer.

Ordfører i Fyresdal, Erik Skjervagen, har også tro på at planene skal gi positive ringvirkninger i kommunen.

– Telemark Kildevann er Fyresdals største private bedrift og er derfor kjempeviktig i næringssatsingen vår. Jeg håper at dette blir så vellykket at vi kan ha en egen linje som kan stå og gå til Kina. Da må vi ha et nytt skift på plass med mange nye arbeidsplasser, så det kan bli veldig morsomt, sier ordføreren til NRK.

Les også: Salget av flaskevann stuper

Les også: Produserer mineralvann døgnet rundt