Russ uten buss

Horten (NRK): De valgte bort russebussen, men det er også alt. Vandrerussen fra Horten har store planer for russetida i mai.

Sju russ i Horten har droppa bussen og går for å vandre seg gjennom russetiden i stedet.

APOSTLENES HESTER: De har et solid budsjett for russetida, vandrerussen ved Horten videregående skole

Høsten 2013 startet planleggingen av russefeiringen i mai -15. En stor buss av typen som er blitt veldig vanlig på Østlandet de siste årene, ble fort valgt bort. Men en van skulle de sju elevene ved medielinja fra Horten Videregående ha. I tillegg skulle de ha sitt eget konsept, med like klær, egen russelåt og et dekknavn.

Wanderer Bros ved Horten Videregående skole

GLEDER SEG TIL MAI: Håvard Kongstein, Mirielle Larsen, Julie Preus, Bendik Hansen, Sigrid Frydenlund, Eva Vikmane og Camilla Berg skal være vandreruss og gleder seg til en komfortabel russetid, uten van, men med et sunt budsjett som tillater både hotell og taxi.

Foto: Marianne Aakermann / NRK

Kontrakter ble skrevet og avtaler inngått. De var enige om å jobbe hardt for å skaffe penger til russedrømmen sin og har solgt dopapir og kakebokser til den store gullmedaljen. 200 000 kroner skulle de sju bruke på russevan og hele konseptet sitt.

Ombestemte seg

Men så, høsten 2014, etter å ha saumfart finn.no etter drømmebilen som kunne bli den ultimate russevan'en, uten å finne den rette, ombestemte de seg.

– Det var Sigrid som foreslo at vi bare skulle droppe det og bli vandreruss i stedet, forteller Håvard Kongstein som er sjef for gruppa Wanderer Bros.

Og plutselig hadde de en helt ny plan. For det opprinnelige budsjettet på 200 000 kroner besto.

– Selv om det skulle være en liten bil, i stedet for en stor buss, så ville vi gjøre masse ut av det, sier Håvard.

Hotellruss

Så når bildrømmen gikk i vasken, bestemte de seg for å holde på resten av drømmen om å gjøre mye ut av russetiden sin.

– Det blir en mye mer komfortabel russetid da, når vi kan sove på hotell, få ordentlig transport og dusje hver dag og, det blir helt herlig, ler Julie Preus.

– Vi kan ta mye taxi, tog og ikke minst innlosjere oss på hotell for de pengene, fortsetter Håvard og støttes av sine seks medelever.

Russegruppa Wanderer Bros

LÅNT LOGO: Dekknavnet er Wanderer Bros. Kanskje kjenner du igjen logoen de har lånt til formålet?

Foto: Marianne Aakermann / NRK

Medieelevene ville også vise at selv om man ikke bruker mange hundre tusen kroner på en buss, så kan man faktisk være russ likevel.

– Det er mange som føler at de må ta russetida helt ut, eller droppe hele greia, og det er jo kjedelig, skyter Mirielle Larsen inn, godt fornøyd med mellomløsningen de har kommet til.

Glade foreldre

Og foreldrene til de sju er også veldig fornøyde.

– De ble så glade da jeg fortalte at vi droppa bilplanene. De ble letta faktisk. Og vi slipper jo en del potensielle problemer med salg av bil, krangel om avtaler rundt bil og sånne ting, sier Mirielle.

Og russelåten som er skrevet spesielt til deres gruppe, Wanderer Bros, håper de blir en russeslager, selv om de ikke har en buss å spille den fra. Du kan høre den her: