Hopp til innhold

– Skjønner ikke hvorfor det haster å få vite hvem som blir ministre

Høyres Torbjørn Røe Isaksen synes pressen gjør seg selv en bjørnetjeneste når de spekulerer så mye i forkant av ministerutnevnelsene.

Torbjørn Røe Isaksen

Er Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre vår nye kunnskapsminister. Det må vi vente til onsdag for å få vite helt sikkert.

Foto: Veronica Westhrin / NRK

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor det haster så innmari for pressen å få vite hvem som blir ministre få dager før regjeringen oppnevnes, og før de som skal i regjeringen går ned slottsbakken, sier han.

Det var mandag kveld at TV2 meldte at Torbjørn Røe Isaksen fra Porsgrunn blir ny kunnskapsminister i Erna Solbergs regjering. Skole og utdanning er et av satsingsområdene for Erna Solberg i den nye regjeringen, og var det viktigste temaet for Høyre i valgkampen.

Les også:

Torbjørn Røe Isaksen skal med andre ord realisere Solbergs plan om å skape «drømmelæreren».

– Det som er spesielt er at det er et så voldsomt race for å få ut navn på forhånd. På sikt skaper jo det bare prosesser hvor man er nødt til å være enda mer hemmelighetsfull og enda mer forsiktig med at ting ikke kommer ut, sier han til NRK.no.

I det øyeblikket noe kommer ut, er de rolige og gode prosessene over.

Torbjørn Røe Isaksen, trolig ny kunnskapsminister

– Gjør seg selv en bjørnetjeneste

Røe Isaksen understreker at han synes det er svært hyggelig at så mange engasjerer seg i det han skal gjøre fremover, men forstår ikke det massive presset fra mediene.

Det kan jo hende at pressen gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å jakte så voldsomt etter navnene, som de vet at hele Norge kommer til å få vite på onsdag.

– Hva sa du til familie og venner etter at ryktet ble spredd i går?

– Faren min ringte meg i går, og jeg sa det samme til han som jeg sier til dere. Jeg kan ikke si noe, sier en lattermild Røe Isaksen.

Twitter gratulasjoner

Mange på Twitter var svært positive til at Torbjørn Røe Isaksen kanskje blir ny kunnskapsminister.

Foto: Faksimile Twitter

Les også:

Har full kalender

Torbjørn Røe Isaksen ler når vi spør ham om hva slags planer han har resten av denne uken. Likevel sier han at kalenderen hans er ganske fullbooket.

– Når det gjelder morgendagen, så får vi se. Det blir nok en aktiv dag uansett. Det er nok mange som kommer til å bli skuffet i morgen også, for det er ikke plass til hele Høyre i regjeringsapparatet.

Har du satt opp kontordag i morgen?

– I kalenderen min står det at jeg skal være backup for Erna Solberg klokken 11 på en YS-konferanse