Olav Digres vei på Sem.
Foto: Kathrine Krømke / NRK

Overfallsvoldtekt på Sem

Oppsummert

En mann i 20-årene er i Vestfold tingrett dømt til sju års fengsel for overfallsvoldtekt på Sem i Tønsberg 24. mars. Hans forsvarer opplyser at de vil anke dommen.

 • Strengere straff etter voldtekt

  Agder lagmannsrett skjerper straffen mot en 22 år gammel rumener som i vår voldtok en kvinne i Tønsberg som var på sin første trilletur med barnet sitt. Retten mener mannen skal ha åtte års ubetinget fengsel, ett år lengre enn tingretten mente.

 • Dømt til sju års fengsel

  Mannen som var tiltalt for overfallsvoldtekt på Sem i Tønsberg, er i Vestfold tingrett dømt til sju års ubetinget fengsel, samt til å betale fornærmede 250.000 kroner i oppreisningserstatning.

 • – En grusom opplevelse

  Kvinnen som ble overfalt og voldtatt på Sem i Tønsberg i mars, ser frem til at rettssaken mot tiltalte er over. – Det var en grusom opplevelse. Den har preget store deler av hennes liv i ettertid. Hun ser fram til at rettssaken tar slutt slik at hun kan begynne litt på nytt med sitt liv, sier bistandsadvokat Torunn Haug.

 • – Husker ikke hele hendelsen

  Mannen som er tiltalt for overfallsvoldtekt på Sem i mars, har fortalt at han ikke kan forstå at han har gjort noe sånt, ifølge hans forsvarer Robert Wagner. Han opplyser videre at hans klient ikke husker hele hendelsen. Rettssaken startet i Tønsberg tinghus torsdag.

  Dommeren i Tønsberg tinghus.
  Foto: John-André Samuelsen / NRK